Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic îngreunat pe DN17C și DN17 în Bistrița-Năsăud, după revărsarea unui râu în zonă

0 69

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier pe DN17C Năsăud – Moisei se desfășoară îngreunat, pe un fir aternativ, la km 49+600 de metri, în zona localității Fiad (județul Bistrița-Năsăud). Situația s-a creat în urma revărsării unui râu din zonă.

De asemenea, circulația rutieră pe DN17 Bistrița – Beclean se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ, în zona localității Șintereag (județul Bistrița-Năsăud), din pricina unei coliziuni dintre două autoturisme.

Sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, miercuri, în jurul orei 16.30, în localitatea Fiad, comuna Telciu, ca urmare a formării unui zăpor de gheață pe râul Sălăuța de aprox. 300 m, a fost inundată partea carosabilă a drumului național DN 17D.

S-a intervenit cu forțe și mijloace specifice de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență a comunei Telciu, Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență a comunei Telciu și Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud. Intervenția a avut ca rezultat lărgirea albiei râului în proporție de 80%, apa s-a retras în matcă, în jurul orei 17.50 circulația pe drumul național fiind reluată.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Telciu monitorizează situația pe tot parcursul nopții. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud sa deplasat la fața locului și a evaluat situația, și în funcție de evoluția acesteia, în cursul zilei de mâine 15 decembrie, la o oră anunțată în prealabil, va acționa pentru distrugerea zăporului și alte masuri specifice pentru sprijinirea populației.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa- Năsăud monitorizează situația operativă din teren pe toate cursurile de apă din județ şi este pregătit să aloce resursele necesare în caz de nevoie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More