Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic întrerupt pe DN19 Remeţi – Negreşti-Oaş. Zăpada face probleme șoferilor

0 76

Ninge abundent încă de aseară în zona Maramureșului, iar cel mai mult au de suferit șoferii care se află în trafic. Deși utilajele de deszăpezire au ieșit pe drum și a fost împrăștiat material antiderapant, carosabilul este în continuare acoperit de zăpadă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri seara, la ora 19:45, în judeţul Maramureş, traficul rutier este întrerupt pe DN19 Remeţi – Negreşti-Oaş, în zona Piatra, din cauza unui autotren derapat.

În zonă sunt utilaje de deszăpezire, însă autotrenul nu poate fi tractat decât dinspre direcţia Negreşti-Oaş, de unde este aşteptat un alt utilaj.

În zonă ninge, iar carosabilul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă afânată, în amestec cu material antiderapant.

Potrivit Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, în județul Maramureș, pe drumul național 18, în zona Borșa, zăpada de pe carosabil măsoară 1 centimetru.

ACTUALIZARE:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 19:55, în judeţul Maramureş, traficul rutier a fost reluat pe DN19 Remeţi – Negreşti-Oaş, în zona Piatra, după ce autotrenul care derapase a fost tractat de un utilaj de deszăpezire.

Totuşi, în perioada imediat următoare, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone vor circula pe o bandă, alternativ, până când încă cinci autotrenuri care înaintează în rampă, cu dificultate, vor fi remorcate de utilaje de deszăpezire. Pentru ca această activitate să se desfăşoare în siguranţă, dar şi pentru ca utilajele de deszăpezire să intervină eficient, pe sectorul Săpânţa – Huta-Certeze a fost instituită restricţie temporară de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, până în jurul orei 20:30.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More