Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic record de pasageri pe Aeroportul Cluj în 2016. Alte destinații vor fi adăugate în acest an

0 67

Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a înregistrat în anul 2016 cel mai mare număr de pasageri din istorie.

Astfel, pe parcursul anului precedent traficul pe Aeroportul clujean a cunoscut o creştere de 26,56 procente faţă de anul 2015, numărul pasagerilor ridicând-se la 1.880.319, cu 394.667 mai mulţi.
Creşterea traficului de pasageri a determinat, totodată, şi o majorare a numărului de mişcări aeronave, în anul 2016 fiind consemnate 19.152 de aterizări şi decolări pe şi de pe Aeroportul Internaţional Cluj, în creştere cu 23,81 %.

Trendul crescător se menţine şi în ceea ce priveşte traficul de marfă (îmbarcată/ debarcată), în anul 2016 acesta însumând nu mai puţin de 2.100,895de tone, cu 25,02 % mai mult faţă de anul 2015.

Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” îşi propun consolidarea acestei poziţii de prim aeroport regional şi al doilea aeroport din ţară, după Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti, astfel că pentru anul 2017 se estimează un trafic cuprins între 2,7 milioane şi 3 milioane de pasageri.

Strategia de dezvoltare a Aeroportului clujean continuă atât în ceea ce priveşte infrastructura, cât şi reţelele de rute, astfel că pentru anul 2017 sunt anunţate noi destinaţii precum Stockholm (Suedia), Bratislava (Slovacia), Karlsruhe – Baden – Baden, Frankfurt Hahn, Hamburg (Germania), Larnaca (Cipru), Nisa (Franţa), Budapesta (Ungaria), Malta şi Constanţa (România).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More