Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic restricționat, în condiții de iarnă, între Beclean și Năsăud

0 467

Vremea pune serioase probleme șoferilor aflați în trafic în județul Bistrița-Năsăud, mai multe sectoare de drum fiind afectate de ninsorile abundente.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traficul rutier se desfășoară pe un singur fir, pe DN17D Beclean– Năsăud, la kilometrul 15+ 200 de metri (localitatea Mocod). Se acționează cu material antiderapant.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

De asemenea, traficul a fost blocat pe drumul național 17C, pe raza comunei Dumitra, ca urmare a ninsorilor abundente, pe banda de mers Năsăud-Bistrița; autoturismele aflate pe banda de urcare nu mai pot înainta;

”La fața locului se află polițiștii de la Formațiunea Rutieră din Năsăud, care dirijează circulația în zonă; se acționează cu material antiderapant”, mai transmit reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, pe DN 17 D, km 15, în localitatea Mocod, se circulă alternativ, pe un fir, ca urmare a unui autotren care a derapat; la fața locului polițiștii de la Rutieră Năsăud- dirijează traficul în zonă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More