Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trafic rutier în condiții de iarnă la Cluj. Nu există drumuri blocate de ninsori – FOTO

0 108

În cursul dimineţii zilei de joi, 20 aprilie 2017, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate. În urma ninsorilor abundente din ultimele  ore, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, informează Consiliul Județean Cluj.

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele opt ore s-a acţionat pe un număr de 14 sectoare de drumuri judeţene, cu 8 utilaje.

Totodată, în vederea decongestionării unor sectoare de drumuri judeţene, Direcţia de Adminsitrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj acționează pentru înlăturarea arborilor căzuţi pe carosabil pe drumurile județene DJ 107 P – Someşul Rece – Mărişel, DJ 107 N – Valea Ierii, DJ 103 K – Agârbiciu-Rîşca, DJ 109 A – Panticeu – Recea Cristur- Jurca și DJ 108 B – Pustuţa – lim. Judeţul Sălaj.

Chiar dacă vremea este oarecum atipică pentru această perioadă, îi asigur pe clujeni că suntem mai mult decât pregătiți să intervenim în continuare, atât timp cât va fi nevoie, pentru a nu avea drumuri județene blocate și pentru a asigura o circulație în condiții de deplină siguranță” a declarat porședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Menţionăm faptul că lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Diferit SRL (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău) şi Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA şi Napoca Construcţii SA (pentru Lotul 2 – zona Turda şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).

Realitatea din trafic

Ninsoarea a început să cadă în zona Turda și Cluj-Napoca încă de miercuri seara, în câteva ore pe șosele depunându-se un strat însemnat de zăpadă.

Șoferii au avut probleme cu deplasarea, având în vedere faptul că majoritatea și-au montat deja cauciucurile de vară, astfel că au întâmpinat greutăți în trafic în ceea ce privește aderența.

Mai mulți conducători auto s-au plâns pe rețelele de socializare, chiar și joi dimineața, despre faptul că drumurile nu sunt curățate corespunzător și că ninsoarea continuă să cadă, pe unele tronsoane de drum formându-se cozi uriașe de mașini din cauză că acestea nu pot înainta din cauza drumurilor acoperite de zăpadă.

Tot șoferii au avertizat că în această dimineață, în zona Sălicea, Mărișel și Someșul Cald, drumurile au fost blocate din cauza copacilor care s-au prăbușit pe carosabil.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în jurul orei 9:15, în judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat pe DN1(E60), între localităţile Ciucea şi Poieni, dar şi pe DN1J, între localităţile Gârbău şi Căpuşu Mare. Circulaţia fusese oprită din cauza unor arbori care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă.

CITIȚI ȘI: Circulația rutieră, blocată în Pasul Prislop. Pompierii intervin pentru degajarea copacilor căzuți – VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More