Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traficant de droguri arestat la Bistrita

0 39

În urma a două percheziţii domiciliare, efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., un bărbat a fost arestat pentru 29 de zile pentru efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi procurorii D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au efectuat cercetări faţă de un bărbat de 32 de ani, din Bistriţa, suspectat de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 7 februarie a.c., în urma colaborării cu I.G.P.F., s-a stabilit faptul că suspectul urma să primească din China un colet ce conţinea o substanţă suspectă ca făcând parte din categoria drogurilor.

La data de 8 februarie a.c., poliţişti din cadrul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud şi B.C.C.O. Cluj-Napoca, l-au depistat, la sediul unei societăţi de curierat din Bistriţa, pe fratele suspectului, care ridica un colet cu o substanţă de culoare albă, în greutate de aproximativ 250 de grame.

Acesta a fost condus la sediul poliţiei, în vederea efectuării de cercetări şi, ulterior, la sediul D.I.I.C.O.T., în baza unui mandat de aducere. De asemenea, au fost efectuate două percheziţii domiciliare în municipiul Bistriţa, fiind audiate şase persoane.

În urma analizelor efectuate de către Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, s-a constatat că substanţa aflată în colet este calificată în raportul anual al EMCDDA Europol 2010 ca făcând parte dintr-un număr de 41 noi substanţe psihoactive.

La data de 9 februarie a.c., a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de suspect, pentru comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Fiind prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud, acesta a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 29 de zile.

În cauză, s-a colaborat cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, D.O.S. – I.G.P.R., Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Poliţie de Frontieră Otopeni şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More