Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traficanți de droguri clujeni reținuți de DIICOT

0 116

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus azi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpați, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit unui comunicat DIICOT, inculpații sunt Lăcătuş Alexandru,  Pop Andrei Marius, Rotar Mihai, Verşan Răzvan Ionuţ şi Tomoiagă Ionuţ Cosmin.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2016, in mod repetat şi  în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Lăcătuş Alexandru  a procurat,  vândut şi  oferit cu titlu gratuit cannabis inculpaţilor  Rotar Mihai şi Pop Andrei Marius, droguri de risc pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, în aceeaşi perioadă infracţională inculpatul Lăcătuş Alexandru  a procurat, a  manipulat, transportat şi distribuit inculpaţilor  Rotar Mihai, Pop Andrei Marius, Tomoiagă Ionuţ Cosmin şi Lăpuşan Silviu Ioan  substanţe  susceptibile să producă efecte psihoactive care conţin compusul AB CHIMINACA şi care face parte din clasa canabinoizilor sintetici, substanţe pe care inculpaţii le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Procurorii DIICOT fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More