Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traficanți de droguri prinși la Zalău

0 83

 

Foto: Arhiva

Un bărbat de 36 de ani și doi tineri de 19 ani din Zalău sunt cercetați pentru trafic și consum de droguri de risc, aceștia fiind arestați preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor sălăjeni, la începutul anului 2013, N.P.N.C., în vârstă de 36 de ani, a achiziţionat din Spania aproximativ 300 de grame de haşiş, drogurile fiind ulterior introduse în România. Bărbatul a împărțit cantitatea totală în doze mai mici pe care le-a dat celor doi adolescenți de 19 ani pentru a valorifica drogurile.

Aceștia vindeau ”biluțele”, în cantități de 0,6 – 0,9 grame, la prețuri cuprinse între 80 şi 100 de lei, pe raza municipiului Zalău. I-D. şi Ş.M., elevi ai unui liceu din Zalău, vindeau drogurile și în alte zone din Sălaj pentru sume cuprinse între 100 şi 150 de lei/gram.

În 22 aprilie, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT Sălaj, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO), cu sprijinul Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă Sălaj, Serviciul de Intervenţie Rapidă Sălaj, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj s-au desfăşurat activităţi operative concretizate cu prinderea în flagrant a lui N.P.N.C., I.D. şi Ş.M., în timp ce aceştia comercializau diferite cantităţi de haşiş.

Polițiștii au găsit asupra bărbatului de 36 de ani și asupra lui I.D. droguri, iar în urma a patru percheziții domiciliare s-au ridicat 151 de grame de rezină de cannabis (haşiş), precum şi un cântar electronic de mare precizie, folosit pentru porţionarea drogurilor de risc.

Conform anchetatorilor valoarea totală a drogurilor introduse de cei trei zălăuani pe piața din România ajunge la 10.000 de dolari.

În continuare se desfăşoară activităţi de urmărire penală, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de către aceştia sau de alte persoane implicate, pentru probarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor, pentru identificarea tuturor consumatorilor care au achiziţionat astfel de droguri de la învinuiţi, până acum fiind identificați 10 tineri care au consumat droguri de risc achiziţionate de la cei trei învinuiţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More