Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traficanții de droguri din Cuzdrioara și Unguraș condamnați la închisoare. Cultivau cannabis pe terenuri agricole

0 264

Radu Romeo Gherlan, originar din Constanța, dar care locuia fără forme legale în localitatea clujeană Cuzdrioara, și Pavel Mican, cei doi traficanți de droguri care au fost prinși cu 100 de kilograme de cannabis în toamna anului trecut, și-au primit sentințele din partea judecătorilor clujeni.

Gherlan Radu Romeo, recidivist, a primit 3 ani de închisoare, la care se mai adaugă cele 857 de zile ramase dintr-o veche condamnare la 7 ani, în timp ce Mican Pavel a fost condamnat doar la 2 ani de închisoare, ambilor urmând să le fie reduse pedepsele cu timpul petrecut în arestul prevenitv.

Pe lângă condamnarea la închisoare, judecătorii clujeni au dispus și confiscarea drogurilor și a bunurilor obținute sau folosite pentru desfășurarea activității infracționale.
„In baza art. 16 al. 1 din Legea nr. 143/2000 dispune confiscarea speciala de la inculpatii GRR si MP a cantitatii totale de 74,392 kg fragmente si plante de cannabis ramasa in urma analizelor de laborator si depuse la Camera de Corpuri Delicte a IGPR, conform dovezilor depuse la dosarul instantei. In temeiul art. 112 al.1 lit. b C.pen. dispune confiscarea speciala de la inculpatii GRR si MP a urmatoarelor bunuri ce au fost destinate a fi folosite la comiterea faptei: – 4 cabluri de culoare alba, un cablu de culoare neagra, un manunchi de cabluri de culoare alba, un cablu de culoare neagra cu rezistenta ( de tipul incalzitorului pentru apa), un prelungitor de culoare rosu cu negru, 6 prelungitoare de culoare alba, un prelungitor de culoare alba prevazut cu stecar de culoare neagra, doua prelungitoare de culoare alba, un prelungitor de culoare gri, 5 cabluri de culoare alba prevazute cu stecar, un cablu de culoare alba prevazut cu stecar, un cablu de culoare alba prevazut cu stecar de culoare neagra; – 10 carlige cu snur de culoare neagra prevazute cu sistem de autoblocare, 6 intinzatoare de culoare neagra sub forma rotunda prevazute cu snur alb, 17 dulii de ceramica de diverse dimensiuni; – 2 tavi din aluminiu prevazute cu cate o dulie la un capat, iar la celalalt capat cu un orificiu, 6 tavi din aluminiu prevazute cu un orificiu la unul dintre capete; – 4 suporti de culoare albastra pentru neon impreuna cu o cutie in care se aflau 4 tuburi de neon, 4 suporti de culoare alba pentru neon impreuna cu o cutie in care se aflau 4 tuburi de neon, acestea fiind grupate si asigurate cu banda adeziva, 6 becuri tip spirala, un stecar cu priza trifazica, 9 lampi de 600 W; – un filtru de apa, 2 furtunuri flexibile cu diametrul de aproximativ 25 cm ambalate intr-o cutie, 4 coturi racord mari in forma literei T, 4 coturi racord mici in forma literei T, 2 racorduri flexibile de circa 10 cm diametru, un racord flexibil de circa 25 cm diametru; – o pompa de apa de culoare galben cu negru si un termometru albastru ambalat intr-o cutie, un ventilator de culoare alba marca VENTS cu seria TT150, un ventilator marca VENTS si un ventilator marca DOMO VENTS cu seria TT150; – 50 ghivece textile negre marca Gronest ambalate intr-un sac de rafie; – un tablou electric cu prize, termostat si sigurante, 2 prize cu termostat ambalate intr-o cutie; – 3 minisere cu aerisitor rosu si tavite verzi, o minisera cu aerisitor negru si tavita neagra, 17 tavite pentru rasaduri de culoare neagra de diferite dimensiuni introduse intr-o cutie.”, se arata in incheierea judecatorilor clujeni.

Cei doi au fost reținuți în septembrie 2016

În zilele de 21 şi 22 septembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au efectuat percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi, cu vârstele de 59 şi 61 de ani, bănuiţi de cultivarea ilicită de droguri şi trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, a fost depistată o cultură ilicită de droguri, 589 de plante de cannabis, de aproape 100 de kilograme, precum şi fragmente vegetale mărunţite de cannabis şi aparatură, substanţe nutritive şi alte accesorii necesare cultivării plantelor.

Poliţiştii au stabilit că, în cursul anului 2016, bărbaţii ar fi cultivat plante de cannabis pe o parcelă de teren de circa 600 m2.

La activităţi au participat şi poliţişti de la Poliţia Municipiului Dej şi jandarmi.

În casa primului inculpat, Radu Romeo Gherlan, originar din Constanța, dar care locuia fără forme legale în localitatea clujeană Cuzdrioara, procurorii și ofițerii au găsit 47,8 kilograme de cannabis în stare verde, 4,6 kilograme de canabis frunze uscate, 34,7 grame muguri de canabis și 835,5 grame frunze de canabis.

Anchetatorii spun că și la domiciliul celui de-al doilea cercetat, Pavel Mican, în localitatea Unguraș, au fost găsite cantități importante de canabis, astfel că adunate cu cele ridicate din casa lui Gherlan s-ar apropia de circa 100 de kilograme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More