Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traficantul zis „Kidu” este cel prins în Bistrița. Specializat în a vinde „Chill” pe străzi

0 1.155

Printr-o acțiune a DIICOT a fost prins unul dintre traficanții de droguri ai Bistriței poreclit „Kidu”. El a fost depistat în timp ce s-a întâlnit cu trei persoane pentru a le vinde substanțe interzise.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reţinerea, la data de 12 iunie 2018 pe timp de 24 de ore a inculpatului Silaşi Ciprian Dan zis „Kidu” pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive – prev. de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen. (194 de acte materiale comise în perioada iulie 2017-iunie 2018).

Acesta, pe numele său real Silaşi Ciprian Dan, a fost prins în data de 11 iunie având asupra sa o pungă din material plastic în care se afla o substanţă vegetală uscată. La controlul corporal efectuat asupra acestuia au fost identificate 22 de pliculeţe ce conţineau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi un cântar electronic.

Se pare că substanţele în cauză au fost procurate prin cumpărare, în data de 7.06.2018 din municipiul Cluj-Napoca cu suma de 1.500 de lei, iar în data de 11.06.2018, la momentul depistării sale, Silaşi Ciprian Dan s-a întâlnit cu trei persoane de sex masculin (depistate de organele de poliţie împreună cu acesta), pentru a le vinde acestora diferite cantităţi din substanţa respectivă.

Istoricul activității celui zis „Kidu” se întinde pe perioada iulie 2017-iunie 2018. De exemplu, Silaşi Ciprian Dan i-a vândut unei persoane de aproximativ 150 de ori diferite cantităţi din substanţa cu efect psihoactiv denumită „chil” cu suma de 10 lei de fiecare dată, iar de alte cel puţin 20 de ori i-a oferit acestuia spre consum substanţa cu efect psihoactiv pe care au consumat-o împreună. De asemenea, în perioada ianuarie – iunie 2018, inculpatul Silaşi Ciprian Dan i-a oferit spre consum altei persoane substanţa cu efect psihoactiv denumită „chil”, pe care au consumat-o împreună – de 23 de ori (săptămânal), cu titlu gratuit.

În cursul zilei de ieri, 13 iunie, Tribunalului Bistriţa – Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului Silaşi Ciprian Dan pentru o perioadă de 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More