Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traficul rutier prin pasurile montane Prislop şi Gutâi, îngreunat de ceaţă

0 1.223

Traficul rutier pe DN 18 prin pasurile montane Prislop (1.400 metri) şi Gutâi (900 metri) e îngreunat de vizibilitatea redusă şi ceaţă, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„Vizibilitatea este redusă în trafic de ceaţă, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 175. Cerul este acoperit la Vişeu de Sus şi Borşa, respectiv parţial acoperit în rest. Fulguieşte la Vişeu de Sus şi Borşa. Vântul prezintă intensificări trecătoare în zona înalta de munte”, a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, zăpada frământată cu grosimea de până la 1 cm se găseşte depusă pe partea carosabila a DN18 şi DN17C la Vişeu de Sus. Pe DN18 în Pasul Prislop are partea carosabilă acoperită cu zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm. Celelalte sectoare de drumuri naţionale au carosabilul curat şi parţial umed. S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu 21 utilaje şi s-au împrăştiat 97 tone de material antiderapant şi 500 litri clorură de calciu. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Sunt tronsoane de drum în zona de munte pe care se semnalează depuneri de polei. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 44 utilaje şi s-au răspândit 837 tone de material antiderapant.

Stratul de zăpadă măsura până la 78 cm la Cavnic, 78 cm la Firiza, 70 cm în Pasul Gutâi şi la Băiuţ, 50 cm în Baia Borşa, 40 cm în Poiana Borşa, 45 cm la staţia meteo Iezer, 33 cm la Târgu Lăpuş, 17 cm la Ocna Şugatag, 16 cm în Baia Mare şi 14 cm la Sighetu Marmaţiei.

Hidrologii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş au semnalat gheaţă la malurile râurilor Vişeu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuş şi Cavnic, iar pe râul Lăpuş curg sloiuri de gheaţă.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More