Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tragedia in Canada: 5 morti si 40 de disparuti dupa explozia unui tren de marfa FOTO/VIDEO

0 86

catastrofa quebec 1Cinci persoane au murit si cel putin alte 40 sunt date disparute la 36 de ore de la gigantica explozie a unui tren de marfa.

Cel puţin patru vagoane-cisternă încărcate cu ţiţei au explodat determinând evacuarea a cel puţin 2.000 de persoane şi distrugerea totală sau parţială a circa 40 de clădiri.

Este posibil ca accidentul să fi fost produs de un incident mecanic. Un purtător de cuvânt al companiei, Christophe Journet, a declarat pentru AFP că înainte de catastrofă, trenul fusese oprit în satul vecin, Nantes, pentru a se face schimbul de echipă şi că, din motive necunoscute, a început „să avanseze, să se mişte în pantă până în Lac-Mégantic”, în timp ce sistemele de frânare erau active.

Incendiile provocate de seria de explozii care a urmat nu erau controlate încă sâmbătă seara, la aproape 20 de ore de la catastrofă, iar autorităţile aşteptau sosirea spumei ignifuge din Statele Unite, la 25 de kilometri sud de Lac-Mégantic.

Accidentul a creat o ciupercă de foc imensă. Aproximativ 150 de pompieri se luptau cu flăcările, dintre care mai mulţi veniţi din statul american Maine, situat la 25 de kilometri sud de oraş.

Foto:Mediafax.ro

http://www.youtube.com/watch?v=MatJh6Eo6ks
http://www.youtube.com/watch?v=MuVDczYz6JQ

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More