Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

TRAGEDIE – 295 de oameni au murit după ce un avion a fost doborât în Ucraina

1 48

 

avion prabusit Malaysia Airlines

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines, cu 295 de persoane la bord, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, afirmă surse citate de Reuters.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut de pe radare în estul Ucrainei s-a prăbuşit în apropierea oraşului Ciahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk, iar cel puţin 295 de persoane au murit, afirmă surse citate de Itar-Tass. Este vorba despre 280 de pasageri și 15 membri ai echipajului.

Conform unei agenții de presă olandeze, cel puțin 70 dintre pasagerii morți în acest eveniment sunt olandezi. Potrivit unei informații transmisă de agențiile de presă americane, la bord se aflau și 23 de cetățeni SUA, dar și 4 francezi și aproximativ 10 cetățeni britanici. Din totalul victimelor, 80 sunt copii.

Potrivit informațiilor venite de la locul tragediei, cadavrele celor 295 de persoane sunt împrăștiate pe o rază de cel puțin 15 kilometri.

Potrivit agenţiei Interfax, avionul Boeing 777 decolase de la Amsterdam (Olanda) şi urma să ajungă la Kuala Lumpur (Malaysia). Avionul s-a prăbușit la ora 16:20.

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă, afirmă un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, citat de Washington Post. Anton Geraşenko, consilier în Ministerul ucrainean de Interne, afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă de tip BUK.

Malaysia Airlines confirmă că a pierdut contactul cu zborul MH17 la ora 17.15 (ora României), la 30 km de punctul Tamak, situat la aproximativ 50 km de graniţa Rusiei cu Ucraina. Cursa a decolat din Amsterdam la ora locală 12.15 şi trebuia să ajungă în Malaezia, la Kuala Lumpur, la 6.10 dimineaţa (ora Malaeziei).

Companiile aeriene Virgin, Transaero și Lufthansa sunt printre primele dintr-un șir lung de companii aeriene care au anunțat deja că își vor redirecționa toate zborurile departe de zona de conflict din estul Ucrainei, locul unde s-a prăbușit avionul.

 

Foto: Reuters

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More