Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tragedie în Sălaj. O fetiţă de 3 ani a murit, iar surioara ei este la spital, după ce au fost spălate cu soluţie pentru deparazitarea oilor

0 1.247

Se înmulțesc cazurile de decese sau afecțiuni grave ale persoanelor care folosesc pe corpul uman soluție pentru deparazitarea oilor. În Sălaj, o fetiță de 3 ani a murit iar sora ei de 8 ani este în stare gravă la spital pentru că au fost spălate de părinți cu astfel de soluții deparazitare pentru uz veterinar.

Din aceeași cauză un copil de 7 ani din Botoșani a murit la începutul săptămânii, iar două tinere însărcinate din Maramureș au ajuns în comă la spital.

În cazul din Sălaj, cele două fetițe au fost îmbăiate de mama lor, care le-a dat cu soluție deparazitară. La scurt timp după baie, fetițelor li s-a făcut rău, iar când starea lor s-a agravat părinții au sunat la 112.

Cele două fete au fost intubate și transportate de urgență la spital, însă pentru micuța de 3 ani era deja prea târziu. Organismul ei a cedat și medicii au fost nevoiți să declare decesul. Fetița de 8 ani a fost însă salvată, la limită, medicii reușind să o stabilizeze.

Luna trecută, cinci fraţi din Constanţa, cu vârste între 3 şi 15 ani au ajuns în stare extrem de gravă la spital, după ce mama lor i-a spălat cu o substanţă toxică, folosită în mod obişnuit la deparazitarea animalelor. În martie, un băieţel de 2 ani, din Dolj, a murit de ziua lui, după ce a băut o substanţă pentru deparazitarea oilor. Copilul, lăsat nesupravegheat, a intrat într-o cămară și a băut substanța albicioasă, crezând, cel mai probabil, că este lapte. În februarie, o fetiţă de 3 ani din Iaşi, a încetat din viaţă, după ce, cu o lună înainte, mama ei a spălat-o pe cap cu o soluţie toxică, pentru animale.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More