Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traian Băsescu la Cluj: ”Numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării”

0 208

Prezent duminică la Cluj Napoca, pentru o întâlnire cu electoratul și reprezentanții Partidului Mișcarea Populară, filiala Cluj, fostul președinte Traian Băsescu a susținut și o conferință de presă la sediul formațiunii politice din centrul Clujului. Alături i-a stat președintele PMP Cluj, Cristian Lungu.

Traian Băsescu este primul candidat al PMP pe lista pentru Parlamentul European. El este urmat de președintele în funcție al partidului, Eugen Tomac. Fostul șef al statului s-a întâlnit azi la Cluj cu militanții PMP veniți din toată Transilvania.

Băsescu a lăudat formaţiunea pe care a fondat-o drept una cu oameni curaţi care întâi s-au realizat profesional şi apoi au ales să intre în politică. Preşedintele de onoare al PMP a mai spus că românii ar trebui să voteze cu PMP pentru că în acest fel îşi pot arăta inteligenţa politică.

„Aşa pot să îşi arate inteligenţa politică (…) PMP este un partid curat care moşteneşte filonul politic PD şi cred eu că dacă priviţi la listă, lista este una cu candidaţi 100% PMP. Am avut lecţia legislaturii trecute când am important intelectuali şi ne-am trezit fără ei şi atunci am spus să punem pe listă doar oameni care s-au realizat profesional din PMP şi asta am făcut. Românii pot să voteze o listă de profesionşiti care, pe deasupra, vor să facă şi politică, deci nu sunt dependenţi de politică. Cred că în primul rând lista îi recomandă pe candidaţii PMP „, a precizat Băsescu.

Președintele de onoare al PMP, fostul președintele României, Traian Băsescu, a declarat că viitorii europarlamentari care vor reprezenta formațiunea sa vor sprijini reformarea Uniunii Europene. Traian Băsescu crede că proiectul european are nevoie de relansare, pentru ca Uniunea să poată să rămână un egal al celorlalte superputeri globale.

Sprijin pentru Emil Boc la primăria Cluj-Napoca

Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai, din partea PMP, a mai declarat că nu exclude posibilitatea ca Emil Boc să fie candidat al PNL şi al PMP pentru un nou mandat de primar.

„Sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleşi într-un singur tur. Argument: să faci alianţe din primul tur cu cel mai bine plasat. Este ca şi cum ar fi alegeri în două tururi. (…) Partidele de Opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi şi pe acela să îl susţină; numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării. Deci, nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puţin pentru PNL şi PMP”, a precizat Traian Băsescu.

El a mai spus că, pentru a nu-i crea probleme lui Emil Boc, este pentru prima dată când nu l-a sunat şi nu s-a întâlnit cu el într-o vizită la Cluj-Napoca.

Despre Referendumul pentru Justiție

„Votez la referendum și trebuie toți să votați. Am spus-o, sunt criticabile întrebările, dar trebuie să putem un „da” acolo, pentru că acel referendum nu produce efecte dacă va fi validat, în schimb are un potențial formidabil de a produce efecte negative dacă nu va fi validat. Acesta este adevărul, este cea mai spectaculoasă capcană pe care am văzut-o vreodată, din punct de vedere politic”, a afirmat fostul președinte.

Invalidarea referendumului va da undă verde coaliției de guvernare să modifice codul penal după bunul plac, a explicat Traian Băsescu.

„Validarea cu un răspuns majoritar pozitiv înseamnă că pe ambele întrebări trebuie modificată constituția, ca să fie aplicabile, ceea ce este imposibil – s-a dovedit la referendumul cu trei sute de parlamentari. Rezultatul, din punct de vedere al impactului legal, este zero, însă invalidarea referendumului va fi un dezastru, va da alianței PSD-ALDE-UDMR apă la moară să facă zob și codul penal, și legile de funcționare a justiției”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a mai subliniat în conferinţa de presă de la sediul PMP Cluj, că nu e timpul ca el să îşi încheie cariera politică şi, chiar dacă, spunea că se va retrage după cele două mandate de preşedinte, consideră că mai are treabă.

„Eu consider că nu mi-am terminat cariera. Eu vă spun, din punctul meu de vedere, încă mai am treabă. Iar dacă vrei să scrii o carte trebuie să o scrii foarte sincer. Dacă o scriu foarte sincer nu vreau să fiu subiect de discuţii decât după ce mă retrag din activitatea politică. Am promis eu că mă retrag după ce îmi termin mandatul dar uite că nu se poate”, a afirmat Traian Băsescu.

Toate declarațiile din conferința de presă, în materialul video atașat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More