Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Trăim în Dej și asta ne ocupă tot timpul

88 10.180

Costan Morar primar Dej

Ajungi câteodată în faza în care vrei s-o iei la fugă, să te duci unde vezi cu doi ochi, numai să scapi de țara asta și de toate creaturile care, din păcate, o populează. Dar apoi te gândești că și în alte părți dai peste alte creaturi și parcă tot mai bine e cu creaturile pe care deja le cunoști.

În urmă cu câteva săptămâni ne-am gândit să demarăm o campanie de ecologizare a spațiilor verzi, asta pentru că deja venise primăvara și ne era jenă de ce vedeam în jurul nostru. Ne-am gândit noi, ce ne-am gândit (noi cei de la Someșeanul.ro) și am început să punem câteva idei pe hârtie.

Așa a luat naștere campania Someș-Ecologizarea, una în care am vrut să atragem de parte noastră pe toți locuitorii din Dej și din Gherla, orașele unde urma să desfășurăm campania.

Zis și făcut. Vorbim și noi cu câteva personaje importante, cerem sprijinul celor mai pricepuți ca noi în astfel de activități și-i dăm drumul.

Vroiam să desfășurăm campania înainte de sărbătorile de Paște, pentru a petrece în tihnă și curățenie, dar mai vroiam să atragem lângă noi în campanie și elevii. Motiv pentru care am zis că cel mai bine ar fi să alegem o zi din săptămâna Școala Altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun”. Astfel ofeream o activitate frumoasă elevilor în săptămâna respectivă și, în plus, nu-i deranjam de la cursuri dacă am fi ales altă perioadă.

Buuuun! Și discutăm noi cu câțiva profesori/directori de instituție pentru a alege cea mai bună dată de desfășurare a campaniei. S-a ajuns la un numitor comun pentru data de 11 aprilie, ultima zi din săptămâna Școala Altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, considerată tocmai bună pentru o astfel de campanie.

Ca orice organizatori care se respectă, facem și afișe, atât pentru Dej cât și pentru Gherla, dar și invitații pentru cei care participă la campanie (mulțumim pe această cale imprimeriei Vobiscum Dej).

Și tot ca niște organizatori care se respectă, dar îi respectă și pe alții, pornim să împărțim invitații prin oraș, instituțiilor care ne ajută sau cărora doream să le cerem sprijinul.

Și uite așa dăm noi de ”domnul” nostru primar (cu ”p” mic, să ne-nțelegem). Și îi spunem noi edilului ce vrem să facem și cât de frumos o să fie, și cum ajutăm noi orașul ăsta să se scape cât de cât de mizerii (gunoaie de pe jos, nu mizerii umane). Și îi dăm și primarului o invitație cu rugămintea să ne ajute și pe noi cu ceva utilaje care să ridice sacii de gunoi pe care-i vom aduna.

– Mda, sigur… zice el îngândurat. Dar când vreți să faceți campania?
– Vineri, în 11 aprilie, în ultima zi din săptămâna Școala Altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun”.
– Oh! Păi și io voiam să fac o astfel de campanie, zice primarul, dar încă nu am stabilit o dată, n-am zis la nimeni nimic. Dar trebuie să facem și noi, cu angajații de la Primărie, cu toate școlile.
– Păi nu mai faceți altă campanie, zicem noi. Puteți să vă alăturați campaniei noastre. Noi deja am stabilit ziua, ora, am vorbit cu școlile. Nu are rost să faceți altă campanie.
– Da, sigur, discutăm zice același ”conducător iubit”. Discutăm noi zilele astea. O să mă uit și eu pe invitație și discutăm, să vedem…

Toate bune și frumoase! Ei, ce să vezi! La nici 24 de ore distanță ”cel mai primar al Dejului” demarează campania lui, proprie și personală, una care-i aparține și la care doar el s-a gândit: o campanie de ecologizare care să aibă loc tot în aceeași săptămână, dar joi, 10 aprilie. De ce? Pentru că el e primar și poate face ce vrea pixul lui. Dintr-un pix dă o dispoziție, trage o linie și-o semnătură și-și bagă picioarele la propriu în campania noastră. Și nu pentru că automobile, ci pentru că el poate. Că doar el e ”instituția primarului”, el e Primăria, el e Dejul și numai el.

Măi să fie! Și încercăm noi să discutăm cu primarul, să negociem, vorba aia, să-i spunem că ne încurcă treburile și că mai bine ar fi să se alăture la campania noastră.

NU! Că el e primar, a dat deja dispoziții, a anunțat pe toată lumea și joi face campanie. Îl doare la bască de inițiativa noastră, de faptul că ne-am muncit creierașii să facem ceva frumos și util pentru orașul ăsta amărât și plin de probleme.

Cum adică ne permitem noi, niște terchea-berchea, să facem ceva în orașul stăpânit de Costan Morar? Cum adică facem noi afișe ale evenimentului pe care scriem la sponsori ”viceprimar Dej Aurelian Mureșan” și ”consilier local Sebastian Lazin” (apropo, mulțumim mult domnilor). Păi asta-i politizare a campaniei, și ”cel mai primar” nu poate servi o campanie de genul ăsta.

Că politizare nu-i când împarți banii campaniei Târgul Mărțișorului în sediul PSD din Dej. Politizare nu-i când însuși ”cel mai primar” dă premii (din banii dejenilor) la fel de fel de concursuri și evenimente. Politizare nu-i când la orice eveniment organizat de oricine însuși Morar Costan e musai să fie cap de afiș.

Nu, tată! Politizare e când pe afișul unui eveniment nu e trecut numele primarului. Atunci e problemă. Deci, aviz amatorilor: dacă vreți să faceți ceva bun în orașul ăsta (la mirificul Dej mă refer), nu trebuie doar să aveți acceptul primarului și să-l invitați la eveniment. Trebuie mai mult ca musai și categoric să treceți pe afiș numele lui, cu litere mari să înțeleagă tot prostul, și, mai mult decât atât, să faceți în așa fel ca să se înțeleagă că el a fost cu ideea, el a pus-o în practică și el a dus-o la bun sfârșit. Că și aici e ca la fotbal: el a centrat, el a dat cu capul și tot el a scos-o de pe linia porții.

Pentru ca apoi, să putem pune, noi presa, articole laudative la adresa mărețului conducător, comunicate care neapărat trebuie să înceapă cu ”Mă bucur că în calitate de primar am reușit, am făcut am dres”, tralala.

Cam așa merge treaba pe la BanglaDej. Că tot vorbeau consilierii locali de dictatură într-o ședință în urmă cu câteva luni. Asta nu-i dictatură, fraților! Ceaușescu ar fi putut lua lecții de la Măria Sa Costan Morar.

Și ca să facem o comparație, una mică de tot, aceeași invitație am adresat-o și primarului Marius Sabo de la Gherla, om cu care am avut prea puține de împărțit și contact mai deloc. La el nu doar că am găsit sprijin și înțelegere pentru campania noastră, ba chiar ne-a ajutat și cu 200 de saci menajeri și cu 200 de mănuși de unică folosință, alături de promisiunea că la finalul campaniei va trimite remorcile să ridice sacii de gunoi.

Și atunci stai și te întrebi: se mai merită să te zbați să faci ceva în orașul ăsta ( la mirificul Dej mă refer din nou), se mai merită să lupți să faci să fie mai bine? Se merită să-ți bați capul pentru a realiza ceva important pentru oraș, când de fiecare dată când încerci ceva se trezește vreun adormit ca să-ți bage bețe în roate?

Noi mergem mai departe, cu sau fără sprijinul Măriei Sale MoCo (Morar Costan, pentru cine nu știe). Campania Someș-Ecologizarea va avea loc vineri, 11 aprilie, în colaborare cu Cercetașii Dejeni și elevi de la școlile participante (dacă mai vine cineva după intervenția primarului), dar și alături de dejenii și gherlenii care vor să ni se alăture. Apoi vom vedea ce-a mai fi pe lumea asta. Mergem înainte, că înainte a fost mai bine!

P. S. Am ales special fotografia la articol, pentru că știm că-i place să apară în presă cât de des și cât de mult.

P. P. S. Ne cerem scuze anticipat celor din enigmaticul birou de presă al Primăriei dacă le-am dat de lucru tocmai la început de week-end. Așteptăm cu nemărginită nerăbdare ”Punctul de vedere al primarului referitor la…”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. timea spune

  bravo irina, imi place ce ai scris despre moco

 2. John spune

  Sa-i sectionati p_ _ a jegului de primar. nu merita nimic , nu merita increderea si respectul nostru. Dejenilor, ridicati-va si haideti sa ii demonstram imputitului ca nu e e DEJUL . Dejul e al nostru !!!!! Dom’ primar fa-ne o favoare si SPANZURA-TE !!!! Dejeni, haideti sa curatam orasul de mizerie si poate il prindem intr-un sac si pe primarelul narcisist

 3. diana spune

  BRAVO IRINA! CAPUL SUS SI MERGETI MAI DEPARTE SA-I ARATATI PRIMARULUI CA SI FARA AJUTORUL LUI SE POATE. DACA NU O SA VA AJUTE SI CEI DE LA SCOLI INSEAMNA CA TOV PRIMAR LE-A IMPUS

 4. bombo spune

  Ce bine ar fi sa se apuce sa curete singur orasul…ar avea de lucru si uite asa ar trece si mandatul asta…treaba de la primarie sa o lase pe seama altora…Lasa-ne, lasa-ne!

 5. serbanica far' de frica spune

  banuiesc (sper!) ca in campanie facem front comun si scapam de el!

 6. Andrei spune

  MoCo ! Doamne, daca prostia ar durea, primarul ar mai face inca 3 spitale, pentru el! Daca tot e vorba de primar, tin sa imi exprim ‘fericirea’ fata de drumurile proaspat ‘facute’! Felicitari! si apropo, cand vin remorcile pentru gunoi, din Gherla, sa duca tot gunoiul(moco)!

 7. Dimitriu Maria spune

  Irina, vreau sa vin si eu cu clasa mea, sa participam si noi la curatenie Clasa a IX-a, lic.tehn.”C.Brancusi”, vineri, la ora 10.(Dar nu stiu unde e locul de intalnire). Felicitari pentru initiativa, oricate persoane s-ar angaja in campanii -a voastra sau a primariei, tot nu ar ajunge la cat de multe gunoaie sunt in Dej si mai ales , la cata lipsa de bun simt, educatie si lipsa de amenzi este in DEJ. Deci, eu zic ca se poate face curatenie si joi,dar si vineri, cu elevi sau cu alte categorii de cetateni, cat de multi sa fie, ca doar pentru noi toti facem curat. Dar , cel mai important lucru este sa ne schimbam „naravul” de a mai arunca gunoi altundeva decat la cosuri de gunoi sau la ghene.Si sa-i atentionam pe cei care arunca, sa luam atitudine ! (chiar daca riscam sa fim injurati, eu am patit-o ), iar politia sa dea amenzi.

 8. Dimitriu Maria spune

  Irina, vreau sa vin si eu cu clasa mea, sa participam si noi la curatenie Clasa a IX-a, lic.tehn.”C.Brancusi”, vineri, la ora 10.(Dar nu stiu unde e locul de intalnire). Felicitari pentru initiativa, oricate persoane s-ar angaja in campanii -a voastra sau a primariei, tot nu ar ajunge la cat de multe gunoaie sunt in Dej si mai ales , la cata lipsa de bun simt, educatie si lipsa de amenzi este in DEJ. Deci, eu zic ca se poate face curatenie si joi,dar si vineri, cu elevi sau cu alte categorii de cetateni, cat de multi sa fie, ca doar pentru noi toti facem curat. Dar , cel mai important lucru este sa ne schimbam „naravul” de a mai arunca gunoi altundeva decat la cosuri de gunoi sau la ghene.Si sa-i atentionam pe cei care arunca, sa luam atitudine ! (chiar daca riscam sa fim injurati, eu am patit-o ), iar politia sa dea amenzi.

 9. anonim spune

  Vreau sa va spun ,lumea nu il prea stie pe domn Morar Costan ce fel de om e..Lumea dejului crede ca wow ce primar bun e ce a facut pt dej…dar in spatele lui se ascund multe …lucruri pe care lumea nu o sa le stie….pe drum daca vrei sa ai spui o problema ..din mers ati spune ma grabesc, daca mergi in audienta la el .. ati spune o sa discutam sau o sa ne uitam.. dar niciodata nu se intampla nik…Pacat de orasu..Dej..si cate a promis.. si nu sa intamplat nik se intampla cand trebe sa fie votat…stiti vb ferestete de omul linistit….Felicitari pt postarea esti prima persoana care a avut curaj sa spuna… adevarul despre domn Primar.. Morar Costan… si daca ati observat mereu cand vb cu cineva sta cu mana in buzunar sa ai roada fosu unghiile

 10. anti MOCO spune

  Felicitari Irina rate timpu sa se afle adevarutile despre MOCO

 11. anti MOCO spune

  Ma pi …. pe el MOCO pe stapanu lui

 12. Costica Tanase spune

  O scarba de „om ” ca si itu cornel !

 13. radu pruna spune

  O scarba de „om ” ca si itu cornel

 14. unu spune

  Ar fi cazul sa vedeti si lucrurile bune care s-au facut in orasul asta,sa arunci cu noroi e foarte usor…daca sunteti asa harnici mergeti dracu si faceti curatenie fara ajutorul primarului.Sau vreti ca primaru sa va faca curatenie in casa de sarbatori, jegosilor care comentati fara argumente…

  1. eu spune

   fugi si linge-l pe preaslavitu domn primar

  2. mmm spune

   Ha ha ha , pai cum crezi ca merg astia sa faca curatenie ? Mai bine stau pe laptop sau ce dracu au , si injura pe altii decat sa puna mana pe-o matura si un sac de gunoi si sa faca curatenie in locul in care locuiesc ! Astia care bat din gura in sens negativ sunt cei mai jegosi oameni care din pacate populeaza orasul Dej iar sefa lor e Irina Maxim , care a fost josnic de rautacioasa in acest articol . RUSINE sa-ti fie domnisoara , tu defapt cine esti? Ce functie ai ? Pacat , ar trebuii sa lasi locul altora !

 15. dan spune

  @unu….. esti mai mult decat penibil…

 16. GABY spune

  bravo irina, imi place ce ai scris

 17. gogu spune

  E prea slab si dezinteresat idilul dejului,a mai tras cateva parturi prin stanga,dreapta dar realizarile sunt foarte slabe.Degeba o tot da cu vechea mostenire ca are deja doua mandate si tot nu face nimic

 18. alex spune

  Taceti ca va prostit cu un pix si cu o bricheta, oricum a avut tupeu de bulangiu in el cand le-a impartit pron oras

 19. ioan dragan spune

  Deci asta e publicul Somesanul????Vai de capul meu. Pe langa faptul ca nu sunteti capabili sa organizati o campanie ca lumea, mai si incurajati injuriile, agresivitatea si violenta. La asemena campanii nu imi las copilul sa participe …sunteti frustrati toti pentru ca primarul chiar a facut ceva pentru orasul nostru. Spre deosebire de tot ce spuneti aici el a fost ales de dejenii adevarati. Se vede clar ca sunteti PLATITI sa scrieti asemenea lucruri.
  Unde este credibilitatea presei??? Unde este minimul de respect si cei 7 ani de acasa????Traiti doar de pe spatele tuturor, chiar si pe spatele primarului ca tolereaza asemenea oameni care sa ii faca vezi Doamne IMAGINE. Domnule primar va rog nu va mai asociati cu astfel de oameni de presa pt. ca nu merita.

  1. eu spune

   domnu ioan dragan cat ati luat pe comentariu?? 50-100 ron ce o facu primaru? o imaprtit flori si brichete prin oras? eu zic ca te-ai vandut fff slab…

   1. ioan dragan spune

    Eu, spre deosebire de altii, nu m/am vandut ca nu sunt obisnuit cu asemenea practici. Vad ca tu, un noname EU, ai mai multe cunostinte despre asta. Cu asemenea practici nu o sa reusesti nenicule, se mai termina ele. Ce va este ciuda ca mai exista si oameni obiectivi in orasul asta, care sa vada adevarata fata a lucrurilor. Ceea ce se scrie aici si faptul ca sunt lasate pe acest site comentariile injurioase ma face sa vad cat de jos si de degradanta e asa zisa „presa”…Ati uitat cum era pe vremea lui Ungur cand taia si spanzura in orasul asta, cand impreuna cu acolitii lui(unii dintre ei au tupeul sa scrie aici despre actualul primar/ au uitat cand se milogeau sa ii mai lase in functiile lor caldute) faceau ce doreau in oasul asta, chiar si fabricau”” dosare numai sa isi atinga scopurile murdare. Asa ca spor la …amintiri…cu astea ramaneti.

 20. Butuza Marius spune

  Bine ați aterizat pe Pământ! Pentru că după textul de mai sus, trebuie să fiți niscai extratereștrii picați așa hodoronc-tronc în mândra noastră urbe, unde tocmai ați făcut cunoștință cu cel mai cel primar morar costan , unic, irepetabil și fenomenal. Izvorul tuturor lucrurilor bune, luceafăr nepieritor, pavăza nepătrunsă de săgeata vrăjmașului, neînvinsul în războaie, alfa și omega plaiurilor someșene, conte de Șigău, principe de Dej ce mai Tătuca acestei amărâte de urbe, care s-ar prăpădi pe vecie de n-ar fi el să ne cârmească spre noi zări de bunăstare și prosperitate.Fraților (și tovarăși),dacă articolul de mai sus nu este doar rodul refulării nădufului personal(perfect justificat de un asemenea gest), este pentru mine primul semn (după foarte mult timp) că Morarului i se pregătește ceva…

  1. caragiale spune

   haide bre, taci din gurita aia spurcata, sa nu ne apucam noi sa-ti dezgropam cateva pacate care sa te puna putin la colt!
   indiferent de ce culoarea politica purtati, sunteti toti niste simple javre.
   matale, costan, ungur, benea, itu (toti) si toti, toti,… TOTI!!

 21. OPINIA CORECTA spune

  Este dreptul fiecaruia la o opinie. Dar este regretabil ca opiniile unora sunt incorecte,nedrepte, sunt insotite de multe ironii ieftine si nemeritate, de jigniri si mult venin.Noi dejenii am fost martorii unor realizari importante ale Domnului Primar, ing. Morar Costan.Si aceasta in conditii de criza si cu multe scadente ramase in sarcina Domniei Sale.
  Vreau sa amintesc doar zece asemenea realizari:
  1)Modernizarea infrastructurii orasului: strazi asfaltate,semafoare, ceasuri si termometre stradale, fantana arteziana;
  2) Demararea celui mai mare proiect de modernizare strazi din Transilvania (vor fi modernizate 23 de strazi din municipiul Dej);
  3)Investitii importante, inclusiv cu fonduri europene , la gradinitele ,scolile gimnaziale si liceele din municipiul Dej.Pentru exemplificare si pentru formarea unei OPINII CORECTE , amintim:Extinderi si modernizari la Colegiul National „Andrei Muresanu” si la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, construirea unei sali de educatie fizica si , in curand a unui teren de sport multifunctional la Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” din Dej, etc.;
  4)Construirea unei PIETE AGROALIMENTARE moderne la Dej. Se stie dezastrul mostenit de Domnul Primar , ing. Morar Costan: O groapa imensa in locul pietei traditionale a Dejului, iar producatorii isi vindeau marfurile pe aleile din parc. Rusinea lumii, nici nu cred ca mai exista asa ceva in lume…Iata ca , in curand Dejul va avea o PIATA AGROALIMENTARA moderna ! FELICITARI, DOMNULE PRIMAR !
  5)Reabilitarea Sectiei de Neurologie a Spitalului Municipal Dej (dupa ce s-au facut importante investitii la sectiile de pshiatrie,interne,terapie intensiva, ginecologie, nou nascuti si ambulatoriu);
  6) Aductiunea apei de la Tarnita;
  7)Amenajarea Parcului Balnear Toroc;
  8)Sustinerea finantarii centurii ocolitoare a Dejului;
  9)Modernizarea Capelei din Cimitirul Dealul Florilor ( urmeaza amenajarea celei de pe Mulatau);
  10) Noul Centru de Zi „Familia si copilul”;
  As putea continua cu multe alte aspecte , dar , pe moment ma opresc aici. Dejenii au constatat omenia Domnului Primar, care este aproape de oameni, de problemele comunitatii si la ultimele alegeri l-au votat cu o mare majoritate. Cei care au proferat jigniri, vorbe urate, nu ne reprezinta. Noi ii iertam , dar ii indemnam la reflectie!
  Va multumim, Domnule Primar si Va dorim sanatate si succese multe si in continuare, spre binele dejenilor !

  1. Nelu Lupse spune

   „Pentru exemplificare si pentru formarea unei OPINII CORECTE , amintim:Extinderi si modernizari la Colegiul National “Andrei Muresanu” si la Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, construirea unei sali de educatie fizica si…”
   „OPINIA CORECTA” când ai fost ultima dată la sala de sport de care pomenești mai sus? Dacă tot a fost ridicată într-un loc total nepotrivit pentru un asemenea obiectiv, nu era cazul să fie și finalizată investiția?
   Construcția nu este terminată, căi de acces nu există (nu mi se pare normal să treci prin curte scolii sau să sari peste gard ca să ajungi la sala de sport), se organizeză activități care presupun participări din alte zone ale țării, dar nu sunt amenajate locuri de parcare pentru cei care vin cu mașinile din afara orașului și poate mai sunt și altele.
   Ne lăudăm cu investiții în modernizarea străzilor dar pe urmă uităm de ele. Ai luat la pas strada „1 Mai”? În fața primăriei este curat, dar de la gară si până la OMV nu -ți recomand să mergi pe ploaie, deoarece trotuarele (care se termină la intersecția cu str. Dumbrava Rosie) se transformă în adevărate ulițe pline de noroi și riști să fi stropit din cap până-n picioare de șoferii care nu se obosesc să ocolească belțile de pe marginea drumului sau macar să circule cu viteză redusă în asemenea condiții.
   Cât despre campania de ecologizare inițiată de domnul primar, mi se pare suspect faptul că nu a tranșat lucrurile la prima discuție. Eu văd această campanie a primarului ca pe o ocazie foarte bună de a deturna sau sustrage niște fonduri care, vezi-doamne, s-ar folosi în cadrul acesteia. Până ar verifica cineva, poveste ar fi uitată.
   Nu vă mai rețin din treburile importante pe care le aveți, dar s-a constatat foarte clar că numai în prejma alegerilor se mișcă ceva în orașul ăsta.

  2. maria spune

   Bravo pentru cuvintele frumoase scrise cu siguranta de un om educat, citit, documentat….nu cum dati ceilalti dovada prin ceea ce scrieti pe acest site! Sunt mandra de scoala in care invata copilul meu, de locul de joaca din fata blocului meu, de actiunile voluntare in care se implica cu scoala… de trotuarele pe care pot sa duc linistita caruciorul … de orasul meu frumos, condus de un om deosebit !

  3. cineva din dej spune

   Opinia mea corecta in momentul in care intru pe pod in dej e ca acest domn primar nu prea isi da interesul pt dej din pacate mai bn ar fi reparat podul decat sa faca fantana arteziana. Asta mai lipsea:( ca in rest avem de toate

  4. bombo spune

   hahaha…uite ca a aparut si biroul de criza…GRETOS!…ca sa nu dea „pozitia primarului la…” au dat opinia corecta

  5. Io zic spune

   S-a sculat Mo Co! Are si el o opinie…si intotdeauna e si corecta . Ne mai da inca o data dovada ca detine adevarul absolut.

  6. eu spune

   iti dau si eu cateva exemple.. 1 acele strazi sa facu cu fonduri europene existand deja proiecte 2 la fel 3la fel fantana arteziana bani dati degeaba el o trebuit doar sa le puna in asplicare..

  7. tavi spune

   D-na Reman dvs. sunteti? Multe erori in ceea ce prezentati acolo ca proiecte ale primarului. In cele mai multe cazuri marele merit al primarului este ca nu s-a opus continuarii proiectelor pentru care au muncit altii. Si apropo de centura Dejului incetati sa mai prostiti lumea ca se va realiza asa ceva in urmatorul deceniu (ganditi-va doar ca trebuie sa se construiasca 2 pasaje peste calea ferata si un pod peste Somes). Tema asta a aparut prima data in campania electorala din 2008 dupa care 4 ani pauza apoi a revenit in forta in campania din 2012 se promitea atunci inceperea lucrarilor pe teren inca din anul 2013. Suntem de 4 luni in 2014 si nici macar proiectarea nu cred ca exista sa nu mai vorbim de expropieri s.a.m.d. Aductiunea apei de la Tarnita nu are chiar nici o legatura cu actualul primar marele merit al lui este ca a participat la inaugurare. In rest reabilitarea scolilor gradinitelor si spitalului face parte din fisa postului oricarui primar, e ceva pentru care comunitatea ii plateste salariu la fel cum primesc si eu si toti ceilalti angajati bugetari sau nu.

   1. V spune

    „D-na Reman”? Ii mai spuneti „doamna” ? :))) Sunteti politicosi voi dejenii.
    Te salut Mariana. Sarbatori fericite draguto.

 22. primar pacala necajel spune

  din pacate acest om ne conduce…un om ingust la minte fara personalitate si fara idei. de fapt a invatat de la seful ponta sa plagieze. rusine mare NECAJEL….dar te si intelegem k doar tu ai alte probleme….sa ne tot bagi pe gat povestea cu datoriile si situatia grea economica in care ne aflam.

 23. ovidiu spune

  si daca tot e asa de murdar,de ce ar strica 2 campanii de genul?

  1. initiativa spune

   pt ca din 2 n`o sa iasa niciuna…si pt ca nu e normal ca in loc sa faci ceva unitar mana de la mana iti vin idei separatisete…si pentru ca elevii vor fi incolonati in spirit comunist de catre directorii de scoli aserviti, ca sa`l sprijine pe Nacajel

 24. ovidiu spune

  si de ce ma rog ar strica 2 campanii de genul , daca tot e asa de murdar orasul TAU BanglaDej?

 25. mmm spune

  Draga Irinuca , daca ai depus atata efort si munca pentru a organiza evenimentul de ecologizare al orasului de ce nu te tii de ideea ta? Daca si primarul vrea sa faca asta (doar a afirmat ca si el s-a gandit sa demareze acest lucru ), de ce esti invidioasa ? S-au vrei sa iti ridice cineva o statuie pentru initiativa ? De ce trebuie sa imparti oamenii si opiniile lor si sa-i pornesti sa injure si sa denigreze o persoana publica care a facut si face multe pentru Dej ? Ei , nu toti gandesc ca tine , esti o persoana plina de rautate careia ii lipseste bunul simt si imi vine sa cred totusi ca ai fost crescuta „la colt de strada”! Ar fi bine ca primarul sa-ti aplice cateva „masuri legale” pentru a-ti mai taia din elan ! Eu fac parte din grupul celor care vad ca acest primar face ,si a facut multe pentru Dej ! Iar cei care il denigreaza nu sunt decat niste frustrati care fie ca-l urasc din motive politice ,fie ca sunt doar niste „spectatori” care intretin atmosfera de mahala pentru ca asta stiu ei sa faca cel mai bine !

  1. OPINIA CORECTA spune

   OPINIA CORECTA
   7 ore
   Este dreptul fiecaruia la o opinie. Dar este regretabil ca opiniile unora sunt incorecte,nedrepte, sunt insotite de multe ironii ieftine si nemeritate, de jigniri si mult venin.Noi dejenii am fost martorii unor realizari importante ale Domnului Primar, ing. Morar Costan.Si aceasta in conditii de criza si cu multe scadente ramase in sarcina Domniei Sale.
   Vreau sa amintesc doar zece asemenea realizari:
   1)Modernizarea infrastructurii orasului: strazi asfaltate,semafoare, ceasuri si termometre stradale, fantana arteziana.Sensurile giratorii moderne, fantana arteziana de mare efect urbanistic, semofoarele ce fluidizeaza si securizeaza circulatia, termometrele si ceasurile stradale vor ramane in ISTORIA orasului. Iata ca si intr-o perioada de constrangeri bugetare, un primar destoinic si devotat comunitatii poate realiza multe ! Dar proiectele Domnului Primar, ing. Morar Costan vor continua !FELICITARI DOMNULE PRIMAR ! DEJENII SUNT ALATURI DE DUMNEAVOASTRA !
   2) Demararea celui mai mare proiect de modernizare strazi din Transilvania (vor fi modernizate 23 de strazi din municipiul Dej);
   3)Investitii importante, inclusiv cu fonduri europene , la gradinitele ,scolile gimnaziale si liceele din municipiul Dej.Pentru exemplificare si pentru formarea unei OPINII CORECTE , amintim:Extinderi si modernizari la Colegiul National “Andrei Muresanu” si la Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian” din Dej, construirea unei sali de educatie fizica si , in curand a unui teren de sport multifunctional la Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” din Dej, etc.;
   4)Construirea unei PIETE AGROALIMENTARE moderne la Dej. Se stie dezastrul mostenit de Domnul Primar , ing. Morar Costan: O groapa imensa in locul pietei traditionale a Dejului, iar producatorii isi vindeau marfurile pe aleile din parc. Rusinea lumii, nici nu cred ca mai exista asa ceva in lume…Iata ca , in curand Dejul va avea o PIATA AGROALIMENTARA moderna ! FELICITARI, DOMNULE PRIMAR !
   5)Reabilitarea Sectiei de Neurologie a Spitalului Municipal Dej (dupa ce s-au facut importante investitii la sectiile de pshiatrie,interne,terapie intensiva, ginecologie, nou nascuti si ambulatoriu);
   6) Aductiunea apei de la Tarnita;
   7)Amenajarea Parcului Balnear Toroc;
   8)Sustinerea finantarii centurii ocolitoare a Dejului;
   9)Modernizarea Capelei din Cimitirul Dealul Florilor ( urmeaza amenajarea celei de pe Mulatau);
   10) Noul Centru de Zi “Familia si copilul”;
   As putea continua cu multe alte aspecte , dar , pe moment ma opresc aici. Dejenii au constatat omenia Domnului Primar, care este aproape de oameni, de problemele comunitatii si la ultimele alegeri l-au votat cu o mare majoritate. Cei care au proferat jigniri, vorbe urate, nu ne reprezinta. Noi ii iertam , dar ii indemnam la reflectie!
   Va multumim, Domnule Primar si Va dorim sanatate si succese multe si in continuare, spre binele dejenilor !

   1. OPINIA CORECTA spune

    „Nelu Lupse” ma intreaba daca am fost vreodata la sala de sport nou construita la Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” din Dej. Chiar o sa ma duc saptamana viitoare. Tot ceea ce stiu este ca sala s-a folosit si se foloseste foarte bine la orele de educatie fizica. Draga „Nelu Lupse”, stii ca in existenta ei aceasta scoala nu a avut niciodata o sala de sport, pana acum?Asadar in viata scolii si a Dejului este un fapt istoric. A, probabil ca mai sunt de facut unele amenajari exterioare , dar esntialul s-a realizat: copiii folosesc sala la educatie fizica ! Cand am trecut ultima data prin zona am vazut sala din strada Marasti , copiii se jucau intr-o curte asfaltata , nu cum era in alti ani. Tot atunci am vazut ca se lucra si la un teren de sport multifunctional, pentru Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” din Dej (tot istorie, ca nu au mai avut pana acuma!).Draga Nelu Lupse , va mai dau si alte elemente care sa Va convinga de faptul ca Primarul nostru face lucruri importante pentru dejeni:
    2) (1 era sala de sport si terenul multifunctional de la Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” din Dej) Stiti , Domnule „Nele Lupse” , ca , in 1890 s-a construit actuala cladire a Colegiului National „Avram Iancu” din Dej. De atunci si pana la construirea actualei extinderi de nivel european, cu bani europeni, dar cu cofinantare de la Primaria condusa cu onoare de Domnul Primar, ing. Morar Costan s-a mai REALIZAT CEVA DE ASEMENEA ANVERGURA? Similar putem vorbi despre importantele extinderi, constructii si dotari de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”. Si pe acestea le putem incadra la realizari istorice !
    3)Domnule „Nelu Lupse”, ati vazut cum arata drumul de la OMV si pana la podul peste Somes , pe Dealul Florilor , inainte ca Domnul Primar, ing. Morar Costan sa initieze reabilitarea lui?Toti dejenii de buna credinta stiu:dezastru ! Acuma, Domnule Nelu , cred ca Va simtiti confortabil cand il folositi !
    .Sensurile giratorii moderne, fantana arteziana de mare efect urbanistic, semofoarele ce fluidizeaza si securizeaza circulatia, termometrele si ceasurile stradale vor ramane in ISTORIA orasului. Iata ca si intr-o perioada de constrangeri bugetare, un primar destoinic si devotat comunitatii poate realiza multe ! Dar proiectele Domnului Primar, ing. Morar Costan vor continua !FELICITARI DOMNULE PRIMAR ! DEJENII SUNT ALATURI DE DUMNEAVOASTRA !

    4)Se stie dezastrul mostenit de Domnul Primar , ing. Morar Costan in legatura cu PIATA AGROALIMENTARA: : O groapa imensa in locul pietei traditionale a Dejului, iar producatorii isi vindeau marfurile pe aleile din parc. Rusinea lumii, nici nu cred ca mai exista asa ceva pe TERRA! Iata ca , in curand Dejul va avea o PIATA AGROALIMENTARA moderna ! FELICITARI, DOMNULE PRIMAR !
    5) Dar ce ziceti, Domnule Nelu Lupse de demararea celui mai mare proiect de modernizare strazi din Transilvania (vor fi modernizate 23 de strazi din municipiul Dej)?
    Tot istorice sunt si alte realizari ale Domnului Primar, ing. Morar Costan:reabilitarile si dotarile de la Spitalul Municipal Dej, amenajarea Parcului Balnear Toroc, modernizarea capelelor din cele doua cimitire ale orasului, aductiunea apei de la Tarnita, noul Centru de Zi „Familia si Copilul ”
    Domnule „Nelu Lupse”, imi place exigenta Dumneavoastra si sunt de acord ca mai sunt multe de facut in Dej. Asa cum a facut pana acum o multime de lucruri importante pentru dejeni ( cateva am prezentat mai sus), Domnul Primar, ing. Morar Costan ne-a dovedit ca are determinarea si capacitatea de a continua pe acest drum benefic pentru municipiul nostru. Va indemn si pa Dumneavoastra, Domnule „Nelu Lupse” ca , alaturi de toti dejenii de bunacredinta sa-l sprijinim!
    FELICITARI, DOMNULE PRIMAR !
    VA MULTUMIM SI VA ASIGURAM DE SPRIJINUL NOSTRU, IN CONTINUARE !

    1. maria spune

     felicitari pentru ce a scis ” OPINIA CORECTA”. Aceasta este realitatea! Felicitari d-lui Primar!!!

    2. tavi spune

     daca tot are atatea realizari „storice” (eu as fi zis epocale) ar fi f bine daca in 2016 va deveni istorie.

    3. diana spune

     nu domn MOCO A FACUT SINGUR .UNELE MODERNIZARISI NICI DIN BANII LUI

  2. irinuca cu caprele spune

   cine-i Irinuca??? aaa o fi barbatul ala care seamana a femeie??? 🙂

 26. moco n1 spune

  Iarasi si-au bagat psd-istii un pupincurist hahahaha

 27. Dana spune

  Ziceti voi ce vreti,dar Dejul arata mult mai bine de cand d-nul Morar e primar!Oricand sunt binevenite astfel de actiuni,pot sa fie si joi si vineri,care e problema?
  Nu-mi place cum v-ati exprimat in acest artiscol,stimata D-NA JURNALIST,cuvinte gen”pixul lui”nu-si au locul intr-un articol de ziar…Cred ca d-nul vice Muresan v-a cerut sa scrieti acest articol,ar face orice ca sa-l puna intr-o ”lumina rea”pe d-nul Morar…

  1. gabi spune

   danutza dupa cum il lauzi pe moco precis ca faci parte din gasca tuciurie cu care ne a \improprietarit\ jigodia rosie in triaj.

 28. Un Dejan spune

  Este jenant că în anul 2014 putem vedea un articol care aduce jigniri ce depăşesc limita bunului simţ, din partea unui site care vrea sa pară vertical. Cu un astfel de limbaj nu te adresezi nimănui, indiferent de statutul social. Felicitări domnule primar, că nu cedaţi presiunilor unor oameni care vor sa-şi facă imagine, denigrând şi pozând în salvatori ai oraşului d.p.d.v. al curăţeniei. Din păcate este o campanie murdară şi nicidecum o preocupare pentru binele oraşului, o campanie electorală mascată. Aceasta este problema, că vor fi 2 zile de curăţenie, sau că nu pot ieşi alte persoane în evidenţă? Ruşine! Domnule primar, continuaţi ce faceţi pentru oraş, deoarece sunteţi singurul după care se vede ceva în acest oraş. Apropo: nu am primit niciun ban pentru această postare. Sunt liber sa-mi exprim propria opinie, la fel cum au făcut-o şi restul.

  1. OPINIA CORECTA spune

   “Nelu Lupse” ma intreaba daca am fost vreodata la sala de sport nou construita la Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” din Dej. Chiar o sa ma duc saptamana viitoare. Tot ceea ce stiu este ca sala s-a folosit si se foloseste foarte bine la orele de educatie fizica. Draga “Nelu Lupse”, stii ca in existenta ei aceasta scoala nu a avut niciodata o sala de sport, pana acum?Asadar in viata scolii si a Dejului este un fapt istoric. A, probabil ca mai sunt de facut unele amenajari exterioare , dar esntialul s-a realizat: copiii folosesc sala la educatie fizica ! Cand am trecut ultima data prin zona am vazut sala din strada Marasti , copiii se jucau intr-o curte asfaltata , nu cum era in alti ani. Tot atunci am vazut ca se lucra si la un teren de sport multifunctional, pentru Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” din Dej (tot istorie, ca nu au mai avut pana acuma!).Draga Nelu Lupse , va mai dau si alte elemente care sa Va convinga de faptul ca Primarul nostru face lucruri importante pentru dejeni:
   2) (1 era sala de sport si terenul multifunctional de la Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” din Dej) Stiti , Domnule “Nele Lupse” , ca , in 1890 s-a construit actuala cladire a Colegiului National “Andrei Muresanu ” din Dej. De atunci si pana la construirea actualei extinderi de nivel european, cu bani europeni, dar cu cofinantare de la Primaria condusa cu onoare de Domnul Primar, ing. Morar Costan s-a mai REALIZAT CEVA DE ASEMENEA ANVERGURA? Similar putem vorbi despre importantele extinderi, constructii si dotari de la Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian”. Si pe acestea le putem incadra la realizari istorice !
   3)Domnule “Nelu Lupse”, ati vazut cum arata drumul de la OMV si pana la podul peste Somes , pe Dealul Florilor , inainte ca Domnul Primar, ing. Morar Costan sa initieze reabilitarea lui?Toti dejenii de buna credinta stiu:dezastru ! Acuma, Domnule Nelu , cred ca Va simtiti confortabil cand il folositi !
   .Sensurile giratorii moderne, fantana arteziana de mare efect urbanistic, semofoarele ce fluidizeaza si securizeaza circulatia, termometrele si ceasurile stradale vor ramane in ISTORIA orasului. Iata ca si intr-o perioada de constrangeri bugetare, un primar destoinic si devotat comunitatii poate realiza multe ! Dar proiectele Domnului Primar, ing. Morar Costan vor continua !FELICITARI DOMNULE PRIMAR ! DEJENII SUNT ALATURI DE DUMNEAVOASTRA !
   4)Se stie dezastrul mostenit de Domnul Primar , ing. Morar Costan in legatura cu PIATA AGROALIMENTARA: : O groapa imensa in locul pietei traditionale a Dejului, iar producatorii isi vindeau marfurile pe aleile din parc. Rusinea lumii, nici nu cred ca mai exista asa ceva pe TERRA! Iata ca , in curand Dejul va avea o PIATA AGROALIMENTARA moderna ! FELICITARI, DOMNULE PRIMAR !
   5) Dar ce ziceti, Domnule Nelu Lupse de demararea celui mai mare proiect de modernizare strazi din Transilvania (vor fi modernizate 23 de strazi din municipiul Dej)?
   Tot istorice sunt si alte realizari ale Domnului Primar, ing. Morar Costan:reabilitarile si dotarile de la Spitalul Municipal Dej, amenajarea Parcului Balnear Toroc, modernizarea capelelor din cele doua cimitire ale orasului, aductiunea apei de la Tarnita, noul Centru de Zi “Familia si Copilul ”
   Domnule “Nelu Lupse”, imi place exigenta Dumneavoastra si sunt de acord ca mai sunt multe de facut in Dej. Asa cum a facut pana acum o multime de lucruri importante pentru dejeni ( cateva am prezentat mai sus), Domnul Primar, ing. Morar Costan ne-a dovedit ca are determinarea si capacitatea de a continua pe acest drum benefic pentru municipiul nostru. Va indemn si pa Dumneavoastra, Domnule “Nelu Lupse” ca , alaturi de toti dejenii de bunacredinta sa-l sprijinim!
   FELICITARI, DOMNULE PRIMAR !
   VA MULTUMIM SI VA ASIGURAM DE SPRIJINUL NOSTRU, IN CONTINUARE !

 29. "Sunt vertical" spune

  Imi place sa cred in libertatea presei. Dar din ce am inteles in acest articol, a inceput campania electorala. Altfel nu vad care era problema sa se faca 2 zile de curatenie in Dej. Pentru ce atata scandal? Oricum avem de facut curatenie in urma tineretului care nu are deloc respect pentru cei din jur, aruncand resturile si ambalajele pe unde apuca sau chiar distrugand cosurile de gunoi fixate pe stalpii din oras. De altfel toti mai avem de lucrat la cei 7 ani de acasa. Ok. Ideea este ca a inceput campania electorala, o campanie murdara dupa cate se vede. Se vede clar ca acest articol a fost cu dedicatie. Nu conteaza din partea cui. Problema se pune altfel. Aceasta domnisoara care joaca dupa cum canta altii dar ea se considera „Verticala”, ar trebui sa mai stea putin pe langa parintii ei, sau daca si acasa la ea se foloseste acest vocabular de mahala, atunci pe langa un bunic, deoarece acestea au mai mult respect fata de semeni. Daca tot a scis acest articol cu dedicatii macar putea sa foloseasca un vocabular mai decent, deoarece se considera om de presa. Cu regret spun asta, dar o parte din presa scrisa din Dej s-a transformat in presa de ghetou. Domnule primar! Sunt si pro si contra dumneavoastra, deoarece aveti si lipsuri, dar si plusuri. Macar se vede ceva dupa dumneavoastra in Dej.

 30. mara spune

  Buna buna asta …sa vina elevii (prosti) sa stranga prezervative si chistoace de pe dig. Hai las-o balta. Sa plateasca primaria pe cnv sa stranga jegul din oras si servus pa.

  1. Leonaş spune

   Mara,dacă tăceai îţi dai seama ce putea-i să rămâi?

  2. Leonaş spune

   Mara,dacă tăceai îţi dai seama ce putea-i să rămâi?

 31. Leonaş spune

  Un edil poate fi bun sau rău,prost sau deştept,bun sau ne-bun ca gospodar,
  preocupat de sine şi nepăsător faţă de cei care îl plătesc etc.,etc.Dacă îi
  luăm şi-i analizăm gestul prin care nu a răspuns la o iniţiativă
  generosă şi rarisimă în zilele noastre,nu putem decât să fim întru totul de
  acord cu sentimentul de indignare al organizatorilor acelei acţiuni.Din acest
  caz,în care edilul se autofentează în loc să facă un mic efort de spirit,
  prin care descoperea că de acţiunea şi rezultatul ei tot domnia sa era
  gratulat şi abea după aceea,cei cu iniţiativa.Ca urmare,în locul articolu-
  lui,aşa cum a fost el scris de un gazetar tânăr,gestul edilului ar fi meritat
  mai mult:un…PAMFLET.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More