Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Transport ilegal de lemne depistat de polițiștii gherleni

0 50

Poliţiştii clujeni au confiscat material lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 lei, în urma unor controale în trafic.
Pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, poliţiştii desfăşoară zilnic activităţi pe raza judeţului.

Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat pe DJ109 şi DJ109A, pe raza comunei Vultureni, judeţul Cluj, pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos, precum şi a abaterilor rutiere.
În jurul orei 17,30 au oprit pentru control o autoutilitară cu care se transporta lemn. Conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, transporta peste 3 metri cubi lemn rotund fasonat pentru foc, de esenţă fag, fără documente legale de însoţire a materialului lemnos.
De asemenea, în jurul orei 22,00 au oprit pentru control un atelaj agricol cu remorcă cu care se transporta lemn. Conducătorul auto, un bărbat de 41 de ani, din comuna Dragu, judeţul Sălaj, transporta peste 3,5 metri cubi lemn rotund fasonat pentru foc, de esenţă carpen şi cer, fără documente legale de însoţire a materialului lemnos.
Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile de prevenire a faptelor care aduc atingere fondului forestier. Totodată, continuă verificarea vehiculelor semnalate ca transportând lemn prin intermediul „Radarului pădurii”.
Nu uitaţi! Toţi putem contribui la diminuarea defrişărilor ilegale printr-un simplu apel la 112, indicând numărul de înmatriculare al vehiculului care transportă lemn!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More