Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Transporta țigări de CONTRABANDĂ cu o căruță

0 36

tigari contrabanda ucraina maramures

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul a două acţiuni desfăşurate în cursul zilei de ieri, 29.440 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 60.000 de euro. Acestea erau transportate de un cetăţean român cu ajutorul unui atelaj hipo, respectiv de către un cetăţean ucrainean cu un autoturism înmatriculat în România.

Ieri, 23 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, jud. Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenineţă ucraineană. Astfel, în jurul orei 8.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Câmpulung la Tisa, o persoană de sex masculin care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontieră spre interiorul ţării. Imediat, o echipă operativă însoţită de un echipaj canin s-a deplasat la faţa locului şi a interceptat şi identificat persoana în cauză, descoperind totodată, atât în căruţă, cât şi în vegetaţia din apropiere, mai multe colete cu ţigări.

Drept urmare, bărbatul, L. Iosif de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, precum şi căruţa cu întreaga cantitate de ţigări au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii celor 20 de colete s-a constatat că acestea conţin 15.800 pachete ţigări, mărcile Viceroy şi Jin Ling, în valoare de aproximativ 140.000 de lei, de provenienţă ucraineană.

În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

***

Tot ieri, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au oprit în trafic pentru control, în jurul orei 11.20, pe raza localităţii Săpânţa, jud. Maramureş, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în judetul Sibiu, condus de către un cetăţean ucrainean. La controlul autoturismului, lucrătorii noştri au descoperit 21 de colete învelite în folie de culoare neagră care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană fără documente legale, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu maşina în cauză la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor. Astfel, cetăţeanul ucrainean a fost identificat ca fiind O. Ivan de 36 ani, iar cele 21 de colete au fost invetariate şi s-a constatat că acestea conţin 13.650 pachete ţigări, mărcile Viceroy şi  Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 120.000 de lei. Drept urmare cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 2.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More