Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia, suspendat până la sfârşitul lunii martie

0 203

Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia este suspendat până la sfârşitul lunii martie, a anunţat luni ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.

”Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane în trafic internaţional spre şi din Italia din 10 martie până în 31 martie, ora 12. Operatorii de transport care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români că vor intra în carantină sau izolare”, a declarat ministrul de Interne.

Se aprobă suspendarea sau interdicţia introducerii de noi trenuri directe spre Italia din 12 martie până la 31 martieA fost decisă şi sistarea programelor de studii prin schimburi de experienţă până la 31 martie dacă nu au fost începute până acum.De asemenea, este suspendată practica în spitale a elevilor şcolilor postliceale.Supermarketurile, magazinele au obligaţia de a dezinfecta des cărucioare, suprafeţe, clanţe şi de a lua măsuri pentru evitarea aglomeraţiei, mai ales la casele de marcat.

Conform ministrului, se aprobă desfăşurarea activităţilor cu sub 200 de persoane, fără avizul DSP.Toate instituţiile publice şi private au obligaţia de a asigura materiale sanitare la toalete şi dezinfectarea frecventă.Vela a recomandat implementarea activităţii de telemuncă acolo unde este posibil.

Lucian Bode a explicat, luni, într-o conferinţă de presă că decizia de suspendare până la sfârşitul lunii martie a curselor regulate către Italia şi din Italia spre România, care sunt realizate cu autocarul sau autobuzul, nu înseamnă că au fost graniţele închise şi a precizat câte linii erau operate pe relaţia cu Italia şi câte pe relaţia cu Uniunea Europeană.

“Transportul cu autocarul şi/sau autobuzul pe servicii regulate, respectiv servicii de tranzit, în acest moment se prezintă în felul următor: pe servicii regulate România – Italia – România sunt 66 de linii operate de 91 de operatori sau subcontractori, asta în raport cu Uniunea Europeană, total servicii regulate autorizate sunt 290 de trasee operate de 274 de operatori. Deci noi în această hotărâre am făcut referire foarte clară la serviciile regulate, la serviciile de tranzit efectuate de către operatori de transport spre Italia şi din Italia spre România”, a afirmat Lucian Bode.

Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia este suspendat până la sfârşitul lunii martie, a anunţat luni ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More