Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Transportul școlar, un pericol. Șoferi beți și defecțiuni tehnice

1 36

microbuz transport elevi-scolar

Aproximativ 330 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate ieri, de poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., în timpul unei acţiuni derulată la nivel naţional, pentru verificarea autovehiculelor special destinate transportului de elevi.

Ieri, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat, la nivel naţional, acţiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi şi au verificat, totodată, respectarea destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

La acţiune au participat şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român.

Poliţiştii rutieri sălăjeni au controlat 38 de autovehicule destinate transportului de elevi, au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, dintre care una pentru conducerea autovehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice, una pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 3 pentru defecţiuni tehnice şi 8 pentru alte fapte sancţionate de legislaţia rutieră.

De asemenea, au reţinut un permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au reţinut un certificat de înmatriculare.

Exemple:

– În jurul orei 7.30, C. Cristian, 31 ani, din Bocşa, a condus microbuzul şcolar aparţinând Şcolii Bocşa. În localitatea Sălăjeni a fost oprit pentru control şi în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi l-au amendat cu 675 lei.

– S. Ionel, 50 ani, din Cehu Silvaniei, a condus microbuzul care-i aparţine Direcţiei Generale pentru protecţia Copilului Zalău pe DJ 108D, prin localitatea Sălăţig. În urma verificării autovehiculului, poliţiştii au constatat că avea defecţiuni la sistemul de lumini, iar informaţiile cuprinse în certificatul de înmatriculare nu corespundeau cu caracteristicile tehnice ale acestuia, în privinţa numărului de locuri. Poliţiştii au reţinut certificatul de înmatriculare, până la remedierea deficienţelor şi i-au aplicat o amendă de 150 lei.

– T. Grigore, 61 ani, din Zalău, a condus microbuzul deţinut de Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalău pe DJ 191C, în localitatea Crasna, fără a avea asupra sa documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. Conducătorul auto a fost amendat cu 300 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More