Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Transporturile de material lemnos, verificate în Bistrița-Năsăud

0 757

În perioada 04-05 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au derulat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național.

De asemenea, a fost verificată respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici, pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

În acest sens, au fost controlați 3 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier.

De asemenea, au fost controlate în trafic peste 22 de autovehicule, dintre care 14 de transporturi de material lemnos. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni, în valoare de 26.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1305 lei, pentru încălcarea O.U.G. 195/2002. Totodată au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 85,88 metri cubi de material lemnos, în valoare aproape 27.500 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More