Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traseele montane din județul Cluj, pregătite pentru vizita turiștilor

0 343

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a început activitățile de curățare și reamenajare a traseelor turistice montane din județul Cluj.

Astfel, în zona Rezervației Naturale Cheile Turzii salvatorii montani clujeni au primit sprijinul a nu mai puțin de 25 de adolescenți din Belgia, veniți prin intermediul unui program inițiat de către Primăria comunei Mihai Viteazu, intitulat „Tineri pentru România”. Însoțiți și îndrumați de cadrele didactice ale școlii Mihai Vodă din comună, adolescenții belgieni alături de salvatorii montani au curățat o parte din traseele montane „Banda Galbena” și „Triunghi Roșu”, trasee ce leagă Rezervația Cheile Turzii de alte puncte de interes turistic din zonă, înlăturând copacii căzuți și vegetația crescută abundent.

Proiectele de reamenajare a traseelor turistice montane din județul Cluj vor continua în lunile următoare, în funcție de condițiile meteo și vor cuprinde trasee din zona Cheile Turzii, Muntele Băișorii și zona Beliș Fântânele. Proiectele de reamenajare sunt susținute de către o companie din România care activează în domeniul tehnologiei vopselelor și lacurilor, prin programul național  „Culorile României”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More