Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tratat de prietenie între orașele Dej și Beauvais

2 47

francezi Dej

O delegație din orașul francez, Beauvais, a fost primită oficial astăzi, 25 aprilie, de către primarul, Morar Costan, la Primăria Dej, iar la finalul întâlnirii, între cele două orașe s-a semnat un tratat de prietenie.

Relația dintre Dej și Beauvais a început din anul 1990, timp în care orașul nostru a beneficiat de sprijin în mai multe domenii.

Colaborarea și sprijinul comunității dejene a fost reiterat astăzi în cadrul vizitei oficiale de către primarul municipiului Dej, care și-a exprimat bucuria reîntâlnirii cu reprezentanții orașului, pentru a consolida relațiile de prietenie.

„România s-a bucurat dea lungul timpului de sprijinul Franței, în momentele cruciale ale istoriei, iar la nivel local, relațiile cordiale au început din anul 1990  prin Asociația Spital Dej 2000 din Beauvais, cu care Primăria Dej a încheiat un protocol de colaborare în sprijinul comunității dejene, prin care Spitalul Municipal Dej a beneficiat de medicamente și tehnică medicală.

Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, s-au dezvoltat relații interculturale și sportive între cele 2 orașe, precum vizite efectuate în Franța de către trupa de teatru Le Franthousiastes și  Asociația Les Foulees de la Rue, dar și participarea la maratoane si la sărbătoarea în cadrul căreia va cânta corala ARMONIA”, a spus edilul Dejului.

Primarul Dejului și-a exprimat totodată dorința de a extinde relațiile între cele două orașe și la nivel economic precum și continuarea relațiilor interculturale.

În semn de apreciere a ajutorului oferit, primarul municipiului Dej a oferit diplome de recunoștință doamnei Marie Anne Fizet Gorin, și domnului, Marian Wielezynski,  iar consolidarea relațiilor de prietenie s-a materializat prin semnarea unui tratat de prietenie de către primarul, Morar Costan, act care va fi ulterior semnat și de omologul său din Beauvais.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More