Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Traversarea Tarnitei, prima competitie de inot in ape deschise din tara

0 52

tarnita

Traversarea Tarnitei, prima competiţie de înot în ape deschise din România, îşi aşteaptă participanţii sâmbăta aceasta, 10 august, cu cele două probe cunoscute deja, 1.500 de metri şi 6.500 de metri (ultima distanţă reprezintă şi lungimea lacului).

Evenimentul a ajuns la a şaptea ediţie, iar acum se fac ultimele pregătiri. Prima competiţie de înot în ape deschise din ţară se desfăşoară la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, pe lacul Tarniţa. Concursul constă în parcurgerea (înot) a lacului Tarniţa pe o lungime de 1.500 de metri, respectiv de 6.500 de metri.

La cele două probe s-au putut înscrie zeci de concurenţi de toate vârstele, în timp ce sportivii legitimaţi la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern vor putea concura la categoriile juniori performanţă (14-18 ani), la proba scurtă, respectiv juniori şi seniori performanţă, la proba lungă.

Startul curselor va fi dat de la debarcader, la ora 10.00 pentru proba de 1.500 de metri, respectiv la ora 11.00, pentru cea de 6.500 m. Organizatorul evenimentului este Clubul Orca din Cluj-Napoca, o organizatie non profit care doreşte să popularizeze înotul ca posibilitate de petrecere a timpului liber în mod sanatos, scrie adevarul.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More