Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trecerea de cale ferată de la intrare în Dej va avea instalație de semnalizare cu semibariere

0 213

În urma demersurilor făcute de Primăria Municipiului Dej, trecerea de cale ferată de la intrarea în oraș dinspre Gherla (zona OMV) va fi modernizată, urmând să fie prevăzută cu instalație de semnalizare a apropierii trenurilor, semibariere.

Conform informării transmise de Compania Națională de Căi Ferate ”CFR”-S.A.” București, Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj,  investiția a fost cuprinsă, urmare a solicitării primăriei dejene, în Lista de investiții a companiei pentru anul 2017.

Instalația de semnalizare la calea ferată a fost solicitată de Primăria Municipiului Dej cu scopul fluidizării circulației, având în vedere traficul intens pe sectorul de drum care îl traversează, drum care are rang de drum național, DN 1C.

”Am solicitat această semnalizare a căii ferate,  deoarece chiar dacă nu circulă niciun tren, conducătorii auto sunt obligați să oprească, lucru care a creat numeroase blocaje în trafic, iar noi ca autoritate locală nu avem competenţa de a decide şi realiza lucrări în zonă, drumul fiind în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naționale, iar calea ferată aparţine de Compania Națională de Căi Ferate ”CFR”-S.A.” București .

Mă bucur că numeroasele demersuri, adrese și întâlniri pe această temă începute din 2015, ultima desfășurându-se în luna iunie anul acesta, au avut rezultat și necesitatea semnalizării zonei a fost înțeleasă.

Din discuțiile purtate cu reprezentanți ai conducerii Companiei Naționale de Căi Ferate, în următoarea perioadă se desfășoară procedurile de proiectare, cele de licitație, iar lucrările se estimează a fi demarate spre finalul anului 2017 cu  perioadă de realizare 3 luni, având în vedere complexitatea lucrării și numărul mare de avize. Semnalizarea trecerii căii ferate, va fi un beneficiu pentru noi, ca locuitori ai Dejului dar și pentru cei care tranzitează orașul, prin fluidizarea traficului”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More