Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Treceri tridimensionale pentru pietoni la Baia Mare

0 405

Elevii unui colegiu din Baia Mare au răspuns unei provocări lansate de către poliţişti şi au venit cu primele trecere tridimensionale pentru pietoni din municipiu.

Mai ales când sunt coordonaţi de poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş, elevii Colegiului de Arte Baia Mare sunt talentaţi şi la prevenire. Imaginaţia şi pasiunea lor pentru arhitectură, corelate cu dorinţa poliţiştilor de a reduce numărul accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, au dus la realizarea primelor treceri pentru pietoni 3D din Baia Mare.

Elevii clasei a IX-a C sunt cei care au acceptat provocarea poliţiştilor rutieri. Azi, 7 noiembrie, au trecut la fapte, iar inspiraţia şi talentul lor au avut rezultatul propus: realizarea a două treceri de pietoni tridimensionale, care să-i atenţioneze pe şoferi cu privire la încetinirea vitezei pe strada Petofi Sandor, în zona şcolii lor. Marcajele rutiere au fost trasate astfel încât să le producă şoferilor o iluzie optică. Umbrele efectuate le dau şoferilor senzaţia că se află în faţa unor obstacole iar tendinţa este aceea de a spori vizibilitatea şi a reduce viteza. Materialele necesare au fost puse la dispoziţie de Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare.

Elevii au lucrat sub supravegherea poliţiştilor şi profesorilor câteva ore, timp în care circulaţia auto în zonă a fost restricţionată.

Realizarea zebrei 3D este parte a campaniilor iniţiate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru reducerea vitezei şi creşterea siguranţei pietonilor. Poliţiştii speră ca efectul tridimensional să fie util pentru şoferi şi în acelaşi timp atractiv pentru pietoni, astfel încât aceştia să nu mai traverseze neregulamentar. În situaţia în care zebra se va dovedi utilă, conceptul se va dezvolta şi la trecerile pentru pietoni din zona altor unităţilor de învăţământ din municipiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More