Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei asiatici opriți la frontiera Sighetu Marmației

0 120

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat şi predat autorităţilor din Ucraina trei cetăţeni asiatici, care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenția de a-și găsi un loc de muncă în ţara noastră.

În ziua de 29 octombrie a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcția localității Vâșcăuți, jud. Suceava, la aproximativ 400 m faţă de linia de frontieră.

Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat în zonă şi a constatat că este vorba despre trei bărbați, cetățeni străini, care nu aveau asupra lor documente de identitate, motiv pentru care au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Uzbekistan, Turkistan și Republica Kârgâzstan, cu vârste cuprinse între 20 si 27 de ani, care au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în România pentru a-și găsi un loc de muncă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More