Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei autoturisme cu ţigări depistate la frontiera de nord

0 50

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, la frontiera verde şi în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, 2.700 pachete țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 18.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 9 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte, jud. Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii vamali au identificat în zona de frontieră Gura Ricii, pe un drum forestier, pe raza localității Poienile de sub Munte, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, despre care existau suspiciuni că ar fi folosit în contrabanda cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au oprit autovehiculul în cauză, la volanul căruia se afla Ştefan C. de 20 ani, iar în calitate de pasageri Alexandru A. de 24 de ani şi D. V. de 16 ani, toţi trei domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, lucrătorii vamali au descoperit în portbagajul maşinii patru colete cu țigări, dintre care unul ascuns în spaţiul destinat pentru roata de rezervă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor trei persoane şi a autovehiculului la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 1.930 pachete țigări de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 17.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar autoturismul, în valoare de 4.300 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Azi dimineaţă, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, două autoturisme, marca BMW, care transportau770 pachete ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

În primul autoturism, ţigările erau ascunse în spătarele scaunelor, în cotiere şi în două spaţii special amenajate în semiaripile faţă ale unui autoturism, iar în cel de-al doileaîntr-un spaţiu special amenajat în airbag.

Conducătorii auto, Andrii T. de 24 de ani şi Petro C,. în vârstă de 25 de ani, ambii cetăţeni ucraineni, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Cele două autoturisme marca BMW, în valoare de 25.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, deoarece aveau spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

De asemenea, polițiștii de frontieră au luat față de cei doi cetățeni ucraineni măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 10.08.2016.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More