Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei bărbați din Dej și Cășeiu reținuți pentru proxenetism. ”Mucea” a fost arestat preventiv

0 509

Poliţiştii clujeni au reţinut, pentru 24 de ore, trei bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de proxenetism, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Dej efectuează cercetări faţă de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani, din Dej şi Căşeiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

În fapt, în cursul anului 2015, cei în cauză ar fi determinat trei femei să practice prostituţia pe raza municipiului Dej şi ar fi obţinut foloase patrimoniale în urma acestei activităţi.

În baza probatoriului administrat, la data de 7 ianuarie a.c., cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ulterior, magistraţii au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de unul dintre aceştia, faţă de ceilalţi fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Conform deciziei magistraților dejeni, cel arestat preventiv pentru 30 de zile este Moldovan Paul Alin, zis Mucea.

În temeiul art.226, rap. la art. 202, 203 alin. 2 C.P.P., admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej şi în consecinţă: – Dispune arestarea preventivă a inculpatului MOLDOVAN PAUL ALIN…………, pe o durată de 30 zile , de la data de 08 ianuarie 2016 ora 14,00 până la 06 februarie 2016 ora 14,00 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea apărătorului din oficiu de respingere a propunerii de arestare preventivă, respectiv de luare în subsidiar a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Stabileşte onorariu avocaţial 130 lei pentru apărător din oficiu Văscan Florin. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, data 08.01.2016”, se arată în încheierea completului de judecată.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit Codului penal: Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More