Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei bărbaţi, dintre care un pădurar, puşi sub control judiciar pentru fals şi uz de fals

0 293

Trei bărbaţi au fost puşi sub control judiciar din cauza unor avize de însoţire false pentru material lemnos în valoare de peste patru mii de lei.

Conform unui comunicat IPJ Bistriţa-Năsăud, la data de 29 octombrie, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au luat măsura reținerii pentru 24 ore, față de trei bărbați, cu vârstele de 31 ani, 34 ani și 38 ani, toți din comuna Dumitrița.

Astfel, în calitate de pădurar, bărbatul de 38 ani este cercetat pentru faptul că la data de 2 octombrie ar fi remis 13,55 mc de material lemnos, din gestiunea proprie, celorlalți doi bărbați, în baza unor avize de însoțire false.  Valoarea materialului lemnos în cauză este de peste 4400 lei.

De asemenea, bărbații de 31 ani și 34 ani sunt cercetați pentru faptul că ar fi primit cantitatea de material lemnos menționată, având cunoștință despre lipsa documentelor de proveniență legală. La data de 30 octombrie a.c., față de cei trei Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More