Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei cutremure în decurs de câteva ore

0 255

cutremure romania

Activitatea seismică din România este tot mai intensă și cu o răspândire tot mai largă în ultima perioadă. Sute de cutremure au avut loc din luna septembrie până în prezent, ultimele trei înregistrându-se noaptea trecută, în două regiuni diferite.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat joi dimineața că trei cutremure s-au produs în Galaţi şi Hunedoara. Cele două seisme din Galaţi s-au produs în noaptea de miercuri spre joi, iar cel din Hunedoara a fost înregistrat în această dimineață.

Primul cutremur din Galaţi, unul cu magnitudinea de 2,5, s-a produs la ora 22.47, la o adâncime de un kilometru, iar al doilea seism, cu o magnitudine de 2,6, s-a produs la ora 00.28, la o adâncime de 6 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Al treilea cutremur, înregistrat în Hunedoara, a avut o magnitudine de 3,2 şi s-a produs la ora 6.10, la o adâncime de 15 kilometri.

Și în Vrancea, activitatea seismică s-a intensificat în ultima vreme. În 6 octombrie s-a înregistrat cel mai puternic cutremur din ultimii 8 ani în România. Acesta a avut o magnitudine de 5,5 pe scara Richter și a avut loc la o adâncime de 134 de km.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More