Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O elevă din Dej a obținut media 10 la Evaluarea Națională. Rezultate Evaluare Națională în Cluj

11 5

Scoala Mihai Eminescu Dej

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut în 23 și 25 iunie examenele la limba română și matematică în cadrul Evaluării Naționale. Azi s-au afișat rezultatele. O elevă de la Școala ”Mihai Eminescu” din Dej a luat media 10.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj a anunţat azi într-o conferinţă de presă că procentul celor care au obţinut peste 5 la examenul de Evaluare Naţională în judeţul Cluj este 82,79%.

Dintre cei aproximativ 4.200 de elevi care su susţinut Evaluarea Naţională în judeţul Cluj, 20 de elevi au obținut media 10, având nota 10 la Română şi Matematică.

„Avem 20 de elevi care au media 10 curat. Sunt 6 de la Racoviţă, doi de la Liceul Avram Iancu, doi de la Şincai, trei de la Liceul Nicolae Bălcescu, trei de la Şcoala Ioan Bob, trei de la Şcoala generală Haţieganu din Mănăştur, trei de la Mihai Eminescu din Dej şi un elev de la Şcoala Agârbiceanu”, a explicat şeful ISJ Cluj, profesorul Valentin Cuibus.

Deși șeful ISJ Cluj spune că trei elevi din Dej au luat media 10, de fapt doar o elevă a obținut această performanță. Este vorba despre Iulia Dana Pușcașu de la Școala ”Mihai Eminescu”.

La proba de Limba şi Literatură Română au fost 42 de note de 10, 6 la limba Maternă, şi 191 de note de 10 la Matematică.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații, acestea urmând să fie rezolvate între 28 și 30 iunie.

Top cele mai bune licee din CLUJ și media notelor la Evaluarea Națională

1. Colegiul Emil Racoviţă din Cluj-Napoca, media 9,42
2. Transylvania College din Cluj-Napoca- 9.00
3. Şcoala Ioan Bob din Cluj-Napoca – media 8,73 4. Şcoala Elf din Cluj-Napoca – media 8,66
5. Colegiul Andrei Mureşanu din Dej – media 8,6
6. Colegiul Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca – 8,52
7. Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca – media 8,32
8. Liceul Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca – media 8,26

 

Comentarii