Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei evenimente vor avea loc anul acesta la Cluj sub umbrela ”Jazz in the Park”

0 50

”Jazz in the Street”, ”Picnic in the Park” și festivalul ”Jazz in the Park” sunt cele trei evenimente programate în acest an la Cluj-Napoca, prin intermediul cărora organizatorii îi invită pe clujeni să-și redescopere orașul și să se bucure de activități culturale și de muzică bună în spațiile publice și parcurile din oraș.

Potrivit unui comunicatde presă al organizatorilor, seria de evenimente va debuta în primăvară cu un nou proiect, ‘Jazz in the Street’. Este vorba despre un program care va fi atât unul de descoperire a tinerelor talente — muzicieni, performeri și animatori — cât și de promovare a spațiilor din oraș ca loc de desfășurare a unor evenimente.

”Imaginați-vă o zi în care vă veți putea plimba pe stradă și veți vedea centrul animat de muzică, dans, mici spectacole și expoziții. Gândiți-vă la acele locuri din cartierele clujene devenite legende urbane și la faptul că vom încerca să ducem arta acolo. Jazz in the Street este un prilej de a face ceva pentru oraș și pentru artiștii lui. Noțiunea de street art este intens discutată la Cluj și pe această cale, invităm artiști și alți organizatori să se alăture conceptului dacă au idei și vor să contribuie”, a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

În 23 aprilie, tinerii artiști selectați vor fi prezentați publicului larg într-un eveniment neconvențional ce va avea loc pe străzile din centrul orașului, în cartiere și în parcuri.

Ulterior, în luna mai, va avea loc ‘Picnic in the Park’. Iubitorii de muzică bună, aer curat, cărți, jocuri pentru cei mici și pentru cei mai mari sunt așteptați în 14 mai la un mare picnic alături de familie și prieteni.

Seria de evenimente va culmina cu festivalul ‘Jazz in the Park’, eveniment ajuns la cea de-a IV-a ediție. Festivalul va avea loc în perioada 27 iunie-3 iulie 2016, iar pe lângă concertele care vor avea loc în Parcul Central și în alte spații din oraș, publicul va putea lua parte la numeroase activități, de la expoziții, la târguri și spații special amenajate pentru copii.

”Un obiectiv al nostru este ca în fiecare an să încercăm să adăugăm ceva nou festivalului: un spațiu nou, evenimente mai multe sau aranjamente diferite în Parcul Central. Sperăm să reușim să surprindem pozitiv și în acest an. De asemenea, reușita Fondului Jazz in the Park de anul trecut ne îndeamnă să ne stabilim obiective mai îndrăznețe pentru 2016”, a mai spus Alin Vaida.

Festivalul Jazz in the Park a ajuns de două ori (în 2014 și 2015) în finala European Festival Awards, concurând alături de festivaluri importante din Europa la categoria Best Small Festival.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More