Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei fenomene astronomice vor lumina cerul în această seară

0 53

Trei dintre cele mai frumoase evenimente celestiale vor lumina cerul în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vom avea pe cer o impresionantă convergență a lunii „de zăpadă”, a eclipsei de lună și a unei comete, toate în același timp, relatează Elite Daily .

Aceste evenimente au farmecul lor într-un mod separat, dar impactul lor va crește acum că le avem pe toate în același timp.

„Snow Moon”, sau luna „de zăpadă, este luna plină din Februarie și este denumită astfel deoarece fenomenul are loc atunci când de obicei ninge.

Eclipsa de lună este un fenomen care are loc în mod regulat și care este sau nu vizibilă în funcție de locul în care te afli la acel moment.

Eclipsa de lună are loc atunci când pământul trece drept prin fața soarelui, iar soarele ajunge să lumineze luna.

Soarele, Luna și Pământul sunt toate aliniate, iar luna este toată acoperită de o umbră, iar culoarea ei este de un roșu straniu.

Vineri acest fenomen va fi vizibil din Europa, Africa, o parte din Asia și America de Nord. Practic, în toată lumea, cu excepția Antarcticii și Australiei.

În plus, vinerea aceasta va fi vizibilă și Cometa 45P, care apare de fiecare dată la 5 ani și un sfert.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More