Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei maramureșeni cercetați pentru contrabandă și aproximativ 3.000 pachete țigări confiscate

0 42

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 2.758 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pe care trei maramureșeni încercau să le introducă în țară în vederea comercializării.

În data de 26 martie a.c., polițiștii de frontieră de la Sectorul P.F. Valea Vișeului — I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, un echipaj al poliției de frontieră a oprit pentru control pe DN 18, în localitatea Petrova, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, condus de către cetățeanul român, N. Gheorghe, în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

După verificarea documentelor polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control asupra mașinii ocazie cu care au fost observate mai multe pachete cu țigări în capitonajul din părțile laterale spate ale autoturismului, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu mașina la sediul poliției de frontieră în vederea efectuării unui control amănunțit.

În urma acestuia, a fost descoperită, în capitonajul din părțile laterale spate, în tapițeria spătarului banchetei din spate, în ușile laterale și în ușa portbagajului, cantitatea de 1870 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 17.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de sub Munte — I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au observat, în zona de frontieră, pe direcția localității Ruscova, jud. Maramureș, două persoane care transportau două colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul țării.

Imediat, lucrătorii vamali, cu ajutorul câinelui politist de intervenție Obuxa, au procedat la interceptarea persoanelor în cauză și conducerea lor la sediul poliției de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetățenii români T. Ioan, de 40 de ani și B. Vasile, de 41 de ani, ambii domiciliați pe raza jud. Maramureș.

În coletele pe care cei doi bărbați le transportau, au fost descoperite 888 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 8.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi maramureșeni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More