Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei medalii pentru gimnastica românească la Jocurile Europene de la Baku

0 47

andreea iridon gimnastica Baku 2015

Delegația României la prima ediție a Jocurilor Europene de la Baku și-a îmbogățit colecția de medalii cu încă trei, cucerite de gimnaștii români în concursul de sâmbătă din capitala Azerbaidjanului.

Andreea Iridon a reuşit să câştige argintul la bârnă şi bronzul la paralele în ultima zi a Jocurilor Europene. Andreea a urcat pe podiumul de la paralele cu 12.800 într-o finală dominată de campioana olimpică a aparatului, Aliya Mustafina. Argintul a fost al germancei Sophie Scheder.

La bârna, Andreea a fost la un pas de aur, titlul fiind câştigat de olandeza Lieke Wevers la două zecimi diferenţă. Nota Andreei la bârnă a fost 14.000, faţă de nota 14.200 obţinutã de Wevers. Bronzul a fost al Giuliei Steingruber. Silvia Zarzu a terminat solul pe locul 5. Steingruber, Mustafina, Wevers a fost ordinea pe podium la acest aparat.

În concursul masculin, singura medalie a delegației României a fost cucerită de Marius Berbecar, care a obținut bronzul în proba la paralele. Victoria a revenit azerului Oleg Stepko, cu 15.733 pct, urmat de rusul David Beliavski (15.700 pct), care l-a devansat cu numai o zecime pe Marius Berbecar (15.600 pct).

Cele trei medalii de la gimnastică se adaugă celei cucerite de componentele echipajului de kaiac 2, Roxana Borha și Elena Meroniac, medaliate cu argint la 500 m.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More