Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Trei militari ai Batalionului 811 Infanterie Dej, răniți în misiune în Afganistan

0 89

Trei militari români, care fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” Dej, au fost răniți ușor duminică dimineața în urma exploziei unei maşini-capcană.

Atacul cu mașina-capcană a avut loc în timp ce militarii români executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi şi caporalul clasa a III-a Ion Ichim au fost răniţi uşor. Acestora li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, în afara oricărui pericol. Caporalul clasa a III-a Ion Ichim a fost externat din spitalul bazei militare din Kandahar şi s-a întors la unitatea sa.

Cei trei militari nu sunt din Dej, dar fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani”. Locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc şi caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi se află la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Ion Ichim, la prima misiune într-un teatru de operaţii.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi și le transmite multă sănătate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More