Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei militari și-au pierdut viața în accidentul de aseară. Alți zece au fost răniți – VIDEO

0 213

Cei trei militari morţi în accidentul din Argeş – Mihai Ionuţ Toma, Petre Cristian Toader şi George-Emilian Catană – aveau 38, 32 şi 40 de ani. Doi dintre ei erau căsătoriţi şi aveau copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, au murit în accidentul de joi seară, în apropierea localităţii Valea Urdei, din judeţul Argeş.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

 Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

În ceea ce priveşte militarii răniţi, toţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare.

Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase se află, la ora difuzării comunicatului, în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Vineri dimineaţă, de la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a militarilor morţi.

”Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, arată MApN.

Un camion cu 13 militari aparţinând unităţii Vânători de munte Câmpulung Muscel a căzut, joi seară, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Intervenţia a fost dificilă din cauza terenului accidentat şi a prăpastiei adâncă în care a căzut camionul.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postată o imagine cu o lumânare aprinsă, însoţită de mesajul „O zi tristă pentru Armata României! Dumnezeu să-i odihnească pe bravii noştri camarazi!”.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More