Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei misiuni de salvare executate cu elicopterele MAI din cauza drumurilor greu practicabile

0 5

Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI împreună cu echipaje aeromedicale SMURD au efectuat trei misiuni, două în județul Dolj pentru transportarea la spital a unei femei însărcinate și a unui copil și una în județul Bihor.

Elicopterul SMURD de la Craiova s-a deplasat în localitatea Covei din județul Dolj pentru a prelua o gravidă care acuza dureri abdominale. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Craiova.

Același elicopter a preluat apoi un copil cu vârsta de sub un an, din localitatea doljeană Caraula. Copilul avea o stare febrilă și a fost transportat, împreună cu mama sa, tot la Spitalul Județean din Craiova.

A treia misiune a fost efectuată de elicopterul SMURD de la Arad pentru transportarea unei femei în vârstă de 63 de ani din localitatea Lacea, județul Bihor, la Spitalul Județean Oradea. Femeia a fost găsită de rude inconștientă și hipotermică.

Cele trei misiuni au fost executate cu elicoptere ale MAI din cauza drumurilor greu practicabile din zonele în care s-a intervenit.

Piloții Ministerului Afacerilor Interne și personalul SMURD sunt la datorie în această perioadă având la dispoziție pentru executarea misiunilor 14 elicoptere și un avion medicalizat.

Comentarii