Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei oameni vor fi salvati de Inviere

0 26

Apartinatorii unui pacient aflat in moarte clinica si-au dat acceptul pentru a-i fi prelevate organele si a salva astfel alte cateva vieti. 

Conform medicului primar chirurg Zamfir Radu (Institutul Fundeni) cei doi rinichi ai barbatului vor ajunge la Cluj Napoca, in timp ce ficatul va ajunge in capitala. Interventia a decurs fara probleme, noteaza actualMM.ro.

“Am intrat într-un program naţional de declarare a morţilor cerebrale cu posibilitatea de a preleva organe pentru anumiţi pacienţi care au nevoie de inimă, de rinichi, ficat sau plămâni. Sau chiar piele. A venit la noi o echipă specializată pentru prelevarea de organe, echipa venind de la Bucureşti prin Târgu Mureş, unde au avut o altă operaţie. La noi a fost vorba despre un caz de moarte cerebrală, am anunţat şi atunci dânşii au venit pentru prelevare. Este vorba de un bărbat de 70 de ani care avea o afecţiune cardiacă preexistentă, fiind recoltaţi rinichii şi ficatul. Prin acest gest al familiei s-au salvat 3 oameni. Nu este un lucru uşor să convingi oamenii să facă un astfel de gest”, a declarat directorul medical al Judeţeanului, medicul Vasile Pop.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More