Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Trei persoane ratacite, salvate de jandarmii montani din Cavnic

0 72

disparut padure

Ieri, un cetăţean a apelat numărul unic de urgenţă şi a solicitat ajutorul jandarmilor montani întrucât un bărbat de 30 de ani, însoţit de doi minori,  s-au rătăcit în zona “Drumul Mlaci”, zonă situată între localităţile Cavnic si Budeşti.

Apelantul a adăugat că cei trei plecase în căutarea a doi cai, proprietate personală, care s-au dezlegat de la căruţa, cei trei fiind văzuţi ultima oară îndreptându-se înspre „Gutâiul Doamnei”.

Astfel, s-a constituit un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Cavnic alături de doi poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală. După o oră de căutare, pe un drum forestier au fost identificaţi o pereche de adidaşi ce au fost recunoscuţi de tatăl celor doi minori.

La scurt timp, cele trei persoane au fost găsite în zona „Măgura Popii” la o distanta de 5 km de intersecţia drumului forestier „Mlaci” cu drumul judeţean DJ 109F.

Din cauza terenului accidentat şi greu accesibil, nu a fost posibilă deplasarea cu mijloacele auto, jandarmii efectuând intervenţia pe jos. Cele trei persoane nu prezentau probleme medicale, însă erau panicate întrucât se rătăcise şi nu aveau asupra lor un telefon pentru a solicita ajutorul.

Nefiind primul caz de intervenţie a jandarmilor montani pentru găsirea unor persoane accidentate ori rătăcite pe munte, Jandarmeria Maramureş sfătuieşte turiştii dar şi localnicii să se informeze asupra itinerariului propus pe munte, să consulte prognoza meteo înainte de a pleca în drumeţii, să aibă echipament adecvat zonei de munte, sa folosească numai traseele marcate, iar în caz de accident ori în alte situaţii critice să anunţe Jandarmeria apelând numărul unic de urgenţă 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More