Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un tânăr din Bistrița și alți trei români, printre victimele atentatelor de la Bruxelles

0 125

Patru cetățeni români se află pe lista victimelor, în urma atentatele care au avut loc marți la Bruxelles, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informațiilor deținute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetățeni români au fost răniți în atentatele care au avut loc astăzi la Bruxelles. Dintre aceștia, doi cetățeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Ulterior MAE informează că a fost identificat un al patrulea cetăţean român rănit. Acesta este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

Unul dintre românii răniți, Claudiu Rusu, un tânăr din Bistrița care lucrează de șase ani în Belgia, a fost rănit într-una din exploziile de la aeroportul Zaventem. El a povestit la Digi24 ce s-a întâmplat:

„Sunt foarte traumatizat după șocul de azi-dimineață”, a spus Claudiu Rusu la Digi24. „A fost un moment cumplit, de groază”, a spus el. Claudiu Rusu este student și se află de șase ani la Bruxelles. El se afla la aeroport cu un grup de studenți și profesori, urmând să plece către Lisabona.

„Am decis să merg pe picioarele mele până la cel mai apropiat spital unde am fost cusut și mi-au pus două copci la nivelul craniului”, a povestit el.

Cealaltă victimă de naționalitate română este o femeie, care a fost rănită la picior. Ea mergea tot la Lisabona.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat.

Cristina Calintaru se afla pe aeroportul Zaventem dimineata in momentul in care totul in jurul ei a sarit in aer. Timpul parca s-a oprit , dupa care s-a instalat panica si oamenii au inceput sa fuga fara sa stie ce s-a intamplat. Romanca de 47 de ani este din Constanta si este director economic la Autoritatea Navala. Colegii ei au luat imediat legatura cu ea.

Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi.

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară.

Reamintim faptul că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More