Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei sălăjence, bijuterii furate și grupa canină a poliției

0 173

Trei tinere au fost obligate să recunoască un furt de bijuterii. Eroul s-a dovedit a fi un câine polițist.

Poliţiştii din Cernești au fost sesizaţi, ieri, la ora 12:00, prin apelul de urgență 112 că dintr-o locuinţă au fost sustrase mai multe bijuterii. Cercetările poliției au dus la depistarea a trei tinere din Sălaj, bănuite de comiterea faptei, chiar în faţa casei reclamantului.

Investigaţiile efectuate au scos la iveală că acestea au pătruns în locuință pe uşa de acces din spatele imobilului, profitând de faptul că proprietarul a lăsat cheia în broască şi, dintr-o vitrină, au sustras mai multe bijuterii de aur, estimate la valoarea de 3 500 de lei.

Pentru că  bunurile sustrase nu au fost găsite asupra lor, poliţiştii din Cerneşti au solicitat sprijinul Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Sub coordonarea conductorului, Ryky a prelucrat rapid o urmă de miros şi a pornit în căutare. La aproximativ 100 m de locuință, în şanţul de pe marginea drumului, câinele a găsit bijuteriile.

S-a constatat astfel că cele trei tinere, fiind surprinse de proprietar, au fugit și au aruncat bunurile sustrase în şanţ, cu gândul să revină după ele. Apoi s-au întors sigure pe ele că nu pot fi dovedite dacă n-au bunurile sustrase asupra lor. Însă fapta lor a fost probată de Ryky, astfel că ele au fost nevoite să recunoască cum au acționat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More