Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei țepari din Vaslui au înșelat două bistrițence. S-au dat drept medici

0 44

Trei tineri din Vaslui au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce ar fi înşelat două bistriţence prin ”metoda accidentul”. Vasluienii s-au dat drept medici pentru a obține sume însemnate de bani.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 16 septembrie, un bărbat necunoscut a contactat pe telefonul fix o femeie, în vârstă de 67 de ani, din Bistriţa, care se afla la domiciliul său, căreia i s-a recomandat ca fiind medic la Spitalul Municipal Arad. Bărbatul i-a comunicat faptul că fiica sa are nevoie de o intervenţie chirurgicală, sens în care i-a solicitat acesteia 4.800 de euro, persoana vătămată declarând faptul că nu deţine decât 4.000 de euro.

La scurt timp, la locuinţa femeii s-a prezentat un tânăr necunoscut care a intrat în posesia celor 4.000 de euro.

În aceeași zi, o bistriţeancă, în vârstă de 88 de ani, a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut care s-a prezentat ca fiind medic. Acesta i-a relatat femeii faptul că nora sa are nevoie de o intervenţie chirurgicală, ca urmare a producerii unui accident de circulaţie, motiv pentru care i-a solicitat acesteia 4.000 de lei.

Totodată, i-a comunicat bistriţencei faptul că la domiciliul său se va prezenta un tânăr pentru a prelua suma de bani cerută, lucru care s-a şi întâmplat, persoana necunoscută plecând cu suma de bani solicitată.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate ca urmare a sesizărilor primite, poliţiştii au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 ani şi 28 de ani, toţi trei din judeţul Vaslui, bănuiţi de comiterea celor două înşelăciuni prin ,,metoda accidentul”.

Faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat, în valoare totală de 21.800 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Poliția avertizează

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic „metoda accidentul”, poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări:

În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi pretind că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;
Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;
Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!
În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!!!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More