Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei tineri, cu vârste între 15 și 18 ani, au semănat groaza printre șoferi. Tâlhării, mașini furate și incendiate

0 1.346

Trei tineri au făcut prăpăd aproape o lună printre șoferi. Au furat mașini, chiar au incendiat una și, într-un caz, au atacat un șofer de 45 de ani și au plecat cu mașina acestuia.

Conform unui comunicat de presă al IPJ Sălaj, un grup de tineri, cu vârstele cuprinse între 15 și 18 ani, au comis mai multe infracțiuni în perioada 29 iulie – 3 septembrie. Trei au fost reținuți.

Astfel, în noaptea de 29 spre 30 iulie a.c., doi minori de 15, respectiv 16 ani, au sustras un autoturism care se afla parcat, dar neasigurat (cheile se aflau în autoturism),  în faţa unui imobil de pe raza localităţii Lompirt. Aceştia s-au deplasat cu mașina până în localitatea Hereclean, unde au incendiat-o.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 august a.c., același minor de 15 ani, împreună cu un adolescent de 18 ani, au deposedat prin violenţă un bărbat, de 45 de ani, de autoturismul personal. Fapta a fost comisă între localităţile Bobota-Zalnoc, iar autorii se aflau pasageri în autoturism. După comiterea faptei, cei doi şi-au continuat deplasarea fiind identificaţi în municipiul Bucureşti.

Activitatea infracţională a acestora nu s-a terminat aici căci în noaptea de 31 august spre 1 septembrie, cei doi minori, împreună cu unul dintre adolescenţi au mai sustras cinci autoturisme de pe raza localităţilor Sărmăşag, Gîrceiu, Bobota şi Hodod, judeţul Satu Mare. Niciun autoturism nu era asigurat (cheile erau în contact). Trei dintre acestea au fost găsite pe raza localităţii Bobota şi două în comuna Dobrin, toate fiind avariate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, trei dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor ( minorii de 15 şi 16 ani, şi un adolescent de 18 ani)  au fost reţinute, sâmbătă, 1 septembrie a.c., şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. Duminică, 2 septembrie a.c., au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată,  furt calificat, distrugere prin incendiere şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Pe numele acestora, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a acestora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More