Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei tineri identificați și reținuți de polițiști, pentru furt din autoturisme

0 45

Polițiștii clujeni au identificat trei tineri bănuiți de comiterea unui furt din auto. Doi dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

În urma unor acțiuni ale polițiștilor pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracțiuni, urmărite în temeiul legii, ori care se sustrag urmăririi penale, au fost identificați, în zona străzilor Cantonului și Platanului, din Cluj-Napoca, trei tineri bănuiți de comiterea unui furt din auto.

Din cercetări rezultă că, la data de 18 decembrie 2015, cei trei, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi sustras dintr-un autovehicul, parcat în Piața Cipariu, o geantă cu acte, bani și bijuterii, faptă prin care ar fi cauzat un prejudiciu de circa 30.000 de lei.

În urma depistării, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi dintre aceștia.
La data de 12 ianuarie, cei doi au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, precum și pentru recuperarea prejudiciului, sub coordonarea unității de parchet competente.

Pentru prevenirea faptelor de acest gen, polițiștii clujeni recomandă deținătorilor de autoturisme:

Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Fiind vizibile, acestea sunt „tentante”, chiar şi ziua, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;

Pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.

Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;

Hoţii pot profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri;

Sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt pot constitui o piedică în calea infractorilor. Folosind astfel de dispozitive, vă puteţi asigura o protecţie a autoturismelor şi veţi crea un obstacol în calea infractorilor. Aşadar, montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, sesizaţi POLIŢIA prin apelul unic de urgenţă 112!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More