Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trei zile de doliu național în urma tragediei de la Club Colectiv

2 101

Guvernul se reunește în ședință de guvern, la 31 octombrie 2015, la ora 12.30, pentru declararea doliului național timp de 3 zile, potrivit Biroului de presă al executivului. Doliul național va fi declarat ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, la 31 octombrie 2015, că în cadrul ședinței de guvern, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va propune declararea a trei zile de doliu național.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu național sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Aceeași lege prevede că, în zilele de doliu național, așa cum au fost stabilite de guvern, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

Ultima data când în România a fost decretat doliul național a fost ziua de 26 iunie 2013, în semn de respect față de cei 18 români care și-au pierdut viața în accidentul de autocar din Muntenegru. Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 410 din 25 iunie 2013, prin care ziua de 26 iunie 2013 a fost declarată zi de doliu național, drapelul trebuie arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor. În baza aceleiași hotărâri, posturile naționale de radio și televiziune, dar și instituțiile de cultură trebuiau să își adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice și sportive programate pentru zilele de doliu urmau să fie amânate.

3 august 2007, data la care au avut loc funeraliile Patriarhului Teoctist, care a condus Biserica Ortodoxă Română timp de 21 de ani, a fost de asemenea declarată zi de doliu național.

Alte date declarate zile de doliu național au mai fost: 8 aprilie 2005, cu prilejul înmormântării Papei Ioan Paul al II-lea; 14 martie 2004, în memoria cetățenilor români, victime ale atentatelor teroriste din Spania; 14 septembrie 2001, după atacurile teroriste din Statele Unite.

Explozie urmată de un incendiu la un club din centrul Capitalei. Mai mulți oameni au murit

Vlad Țelea, chitaristul trupei Goodbye to Gravity, a murit la spital

Trei zile de doliu național în urma tragediei de la Club Colectiv

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Vatasescu Lenuta spune

    27 DE PERSOANE VICTIMELOR DIN COLECTIV DE CLUB CE SA INTIMPLAT LA BUCURESTI SI LA TRIMIST CONDOLEANTA FAMIILOR INDOLIATE 2015

  2. Vatasescu Lenuta spune

    HAPPY HALLOWEEN NATIONAL 2015/FB.COM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More