Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În trei zile polițiștii au aplicat amenzi de peste 20.000 de lei

0 163

În perioada 14-16 decembrie a.c., s-au derulat trei acțiuni la care au participat, în total, 78 de polițiști de ordine publică, 12 polițiști rutieri și patru de la structura de investigații criminale. Amenzile date au fost de peste 20.000 de lei.

O acțiune de amploare s-a desfășurat pe parcursul a trei zile în municipiul Zalău. Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii. dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool, lipsa licenţei de transport).

Polițiștii au aplicat astfel 141 de sancțiuni contravenționale, din care 51 la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 61 la regimul circulației rutiere, una la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar diferența au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 23.625 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării trei premise de conducere ( două pentru alcool și unul pentru neacordare de prioritate pietoni).

În aceeași ordine de idei, la data de14 decembrie a.c., ora 10.40, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au identificat pe strada Armoniei, din municipiu, un zălăuan de  45 de ani, care comercializa 15 pachete cu țigări de contrabandă, cu suma de 150 lei. În urma controlului corporal, asupra acestuia au mai fost găsite alte patru pachete. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În aceeași zi, oamenii legii au pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat de 22 de ani, din Zalău, sub aspectul comiterii a cinci infracțiuni de furt calificat, fapte comise în cursul acestui an, pe raza municipiului.  Față de acesta, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău a dispus, la aceeași dată, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More