Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A treia victorie consecutivă. Cu președintele FRF în tribune, Unirea a învins Industria Galda – FOTO/VIDEO

0 141

Pornită cu a doua șansă în fața echipei de pe locul 3 al clasamentului, Unirea Dej a reușit o victorie de răsunet sâmbătă după-amiază pe Stadionul Municipal din Dej. Meciul a fost urmărit din tribuna oficială și de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, venit la Dej la invitația lui Mircea Itu.

Formația pregătită de Alpar Meszaros, clasată pe locul 11 înaintea acestei etape, nu a arătat nicio urmă de emoție în fața puternicei formații din Alba. Unirea Dej a jucat economicos, dar cu siguranță, astfel că, la finalul celor 90 de minute de joc foarte disputate, și-a asigurat victoria.

Două mari ocazii de gol ale dejenilor în prima repriză au anunțat deschiderea scorului, care a venit în minutul 26 de la decarul Unirii, Răzvan Muntean. Acesta a profitat de o respingere greșită a portarului advers și a trimis calm în plasă pentru 1-0.

Avantajul Unirii Dej a rezistat doar câteva minute, golul egalizator al oaspeților venind în urma unei lovituri libere la care apărarea dejeană a fost surprinsă. Cernea s-a trezit cu mingea la picior în marginea careului gazdelor și în minutul 33 a modificat tabela la 1-1.

Încurajați de faptul că erau urmăriți din tribune de președintele FRF, Răzvan Burleanu, dejenii nu s-au descurajat și au continuat asaltul la poarta adversă, iar în minutul 41, tot după o fază fixă, mingea a ajuns în fața porții la Ionescu, iar acesta a deviat simplu în plasă pentru 2-1.

Acesta avea să fie scorul cu care se și încheie partida de la Dej, deși în repriza a doua fazele de joc promiteau că se va mai înscrie. Atât gazdele, cât mai ales oaspeții, au încercat în câteva rânduri poarta adversă, dar fără să mai reușească să înscrie.

Finalul meciului, urmărit în picioare de o parte dintre spectatori și banca de rezerve a Unirii Dej, a reprezentat un atac continuu, dar dezorganizat, al celor de la Industria Galda, care au sperat să smulgă în prelungiri măcar un rezultat de egalitate. N-a fost să fie, iar Unirea a obținut a treia victorie consecutivă, sărbătorind succesul printr-o horă la mijlocul terenului.

Fluierul de final nu l-a mai prins la Dej și pe Răzvan Burleanu, președintele FRF plecând de la stadionul din Dej la pauza meciului. Răzvan Burleanu s-a aflat la Dej într-o scurtă vizită, la invitația președintelui FC Unirea Dej, Mircea Itu, care l-a și întâmpinat la stadion. Cei doi, alături de alți oficiali din FRF și clubul dejean, s-au întreținut preț de o jumătate de oră într-o discuție privată despre soarta fotbalului din ligile inferioare, după care au urmărit prima repriză a partidei de la Dej în tribună, printre iubitorii de fotbal din Dej. La pauza meciului, Burleanu a plecat în grabă spre Cluj-Napoca, pentru a fi prezent la antrenamentul oficial al naționalei României, care duminică seară va disputa pe Cluj Arena meciul amical în compania reprezentativei Spaniei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1100189793377120.1073742206.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More