Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tren deraiat în Harghita. Trenurile Dej – București și Satu Mare – Mangalia sunt blocate în gări

0 62

rsz_tren_deraiat_4

Două trenuri au fost deviate pe rute ocolitoare, iar alte patru sunt staționate în gări în urma deraierii uni tren de marfă între stațiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului, din Harghita. Circulația feroviară a fost închisă.

Deraierea trenului s-a produs în timpul nopții, însă echipele de intervenție nu au reușit încă să încheie operațiunile de repunere pe șină a locomotivei marfarului compus din 28 de vagoane. Până în acest moment, cele 28 de vagoane ale marfarului au fost retrase, astfel că acum se lucrează doar la problemele cu locomotiva.

Patru trenuri de călători staţionează temporar astfel: IR 1945 (Mangalia – Satu Mare) staţionează în Siculeni de la ora 00.25, IR 1642 (Dej – Bucureşti Nord) staţionează în Gheorghieni de la ora 2.12, IR 1641 (Bucureşti Nord – Dej) staţionează în Siculeni de la ora 3.00 şi IR 407-2 (Episcopia Bihor – Braşov) staţionează în Voşlăbeni de laora 6.33.

Alte două trenuri (IR 1644 Sighetu Marmaţiei – Bucureşti Nord şi trenul international 366-1 Braşov – Budapesta) au fost deviate pe rută ocolitoare, iar călătorii care aveau bilete pentru destinaţiile dintr-una din staţiile de pe ruta pe care a fost anulat, fiind direcţionaţi către următoarele trenuri din programul de circulaţie.

Pasagerii care nu mai doresc să-şi continue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor de călătorie pentru parcursul neefecutat.

CFR Călători informează că pasagerii, care așteaptă reluarea circulației trenurilor de călători întrerupte de deraierea în timpul nopții a unui tren de marfă în zona Izvorul Mureșului, beneficiază de întregul sprijin din partea angajaților companiei și au la dispoziție apă, cafea și sandvișuri.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de întreruperea circulației și informează că depune toate eforturile pentru ca toți pasagerii să ajungă în deplină siguranță la destinație.

CFR Marfă informează că azi, 22 august 2014, în jurul orei 0,00, pe raza Sucursalei Transilvania, zona Voșlobeni — Izvorul Mureșului, trenul nr.51713-2 format din 28 de vagoane încărcate cu țevi, a deraiat de la osia nr. 6 a locomotivei.

Trenul circula pe relația Zalău — Constanța — Port și aparținea SNTFM CFR Marfă SĂ.

Momentan echipele feroviare de intervenție lucrează pentru verificarea și remedierea eventualelor defecțiuni ale linei, locomotiva fiind ridicată de pe șina de cale ferată.

CFR Marfă regretă incovenientele aduse traficului feroviar de călători (4 trenuri de călători staționează în gările Siculeni, Gheorghieni și Voșlobeni) și clienților săi și asigură publicul călător că depune eforturi pentru redeschiderea traficului în cel mai scurt timp, în condiții de siguranță deplină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More